Ugrás a tartalomra

Bábelőadás, erdélyi dallamok és macedón táncosok az Interetno második napján

2023.08.23
09:46
2023.08.23
16:18
Forrás
Pannon RTV
Szabadka főtere már délután megtelt nézőkkel az Interetno fesztivál második napján, kedden.

Zene, móka és bábszínház is volt az Aranykapu játszóházban a legkisebbek örömére.Az adai amatőr társulat kesztyű- és lapos bábok segítségével mesélte el Kacor király történetét. Jancsi bohóc egy báb, aki bevezeti a mesét, megismerkedik a gyerekekkel, elrepíti őket Meseföldre.

Mészáros Enikő,vezető, Jancsi Bohóc Bábszínház, Ada: „Ő azt a szerepet tölti be, hogy a gyerekekkel felveszi a kapcsolatot, barátkozik velük, énekel nekik, feloldja a légkört, hiszen aki először lát bábszínházat, félhet tőle, utána pedig elbújik és indul a bábelőadás.”

Az esti programra az Autentico népdalegyüttes erdélyi dallamokkal készült, ami után a táncosok a nyitóceremónia keretében vonultak a színpadra. A felvidéki Mátyus Néptáncegyüttes először vett részt a fesztiválon. Az egész napos meleg este sem csillapodott, így a felvidéki táncosoknak sem volt könnyű dolguk.

Tornóczi Benedek, táncos, Mátyus Néptáncegyüttes, Szlovákia: „Nagyon melegem van, de egy jóbarátom nekem azt mondta, néptáncos vagy, oldjad meg! Az a könnyű benne, hogy ez az ing itt alul szellőzik és hátul is, egész elviselhető, mondjuk mindenki is izzad.”

A színpados táncos bemutatkozás után a fesztivál szerves részét képezi még az esténként tíz órakor kezdődő táncház is.

interetno
Szabadka

Most

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.