Ugrás a tartalomra

Balázs Géza tartott előadást Zentán

2018.05.12
13:16
2018.05.12
20:20
Forrás
Pannon RTV
Előadást szervezett Zentán az újságírók számára Zentán a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete.

Balázs Géza nyelvész, a budapesti Eötvös Lóránt Tudományegyetem Mai Magyar Nyelvi Tanszékének vezetője vendégelőadóként az igényes sajtónyelvről és a média nyelvhasználatáról beszélt. Vajdaság számos pontjáról, összesen 25 újságíró érkezett, akik gyakorlati foglalkozáson is részt vehettek.

Balázs Géza, nyelvész: „A sajtónyelv nem független a köznyelvtől, az irodalmi nyelvtől. A 21. században a különböző nyelvi rétegek mintha összecsúsznának. A médianyelv legnagyobb problematikus jelensége az, hogy összecsúsztak a nyelvi rétegek, és nincs minta vagy norma, amit követni lehetne. Az újságíró számára az a legnagyobb kérdése, hogy mit kövessen. Kövessék-e a szlengesedő köznyelvet, avagy tartsanak fenn valamilyen értékrendet, ami a magyarság egészét összefogná.”

Balázs Géza
Zenta
Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.