Ugrás a tartalomra

Balett bábokkal

2022.10.26
12:33
2022.10.26
16:14
Forrás
Pannon RTV
Különleges produkciót láthatott a közönség tegnap a 42. Nomus zenei fesztiválon: a spanyol Per Poc bábszínház Szergej Prokofjev Rómeó és Júliáját mutatta be a Szerb Nemzeti Színházban, a helyi teátrum Operájának zenekarával.

Szergej Prokofjev a 19. század egyik legnagyobb alkotója és zeneszerzője. Shakespeare Rómeó és Júliája alapján alkotta meg a drámai balettjét. Ez a legnagyobb művei közé tartozik. Újvidéken a spanyolországi bábcsoport bábok és táncok segítségével hozta el az egyik legnagyobb szerelmi tragédia üzenetét.

Ana Fernandez, tag, Puppet Company, Spanyolország: „A bábokkal, a tánccal és a koncert különböző módjaival jó ötletnek tűnt így bevonzani az új közönséget. Ezért készítettük el ezt az átdolgozást, hogy megmutassuk ennek a balettnek a szépségét és ezt bemutatni egy nagyon költői módon, nagyon új és más módon.”

A darab moderátora az újvidéki Szerb Nemzeti Színház színésze Milovan Filipović volt. A Per Poc csapatot az újvidéki Szerb Nemzeti Színház Operájának zenekara kísérte, Aleksandar Kojić karmester vezénylésével. A több mint 70 kiváló művész alkotta zenekar komoly múlttal és számos nemzetközi fellépéssel büszkélkedhet.

Aleksandar Kojić, karmester, Szerb Nemzeti Színház Opera zenekara: „Ez az együttműködés rendkívül érdekes. Első alkalommal részesültem ebben a megtiszteltetésben, vagyis nagyon örülök, hogy végre sikerült együttműködnöm egy bábszínházzal. Ez nagyon speciális művészet, nagyon különleges, és ez az előadás különleges abban, hogy Szergej Prokofjev Rómeó és Júlia balettjének zenéjére dolgozunk. Az egyik legjelentősebb mű, amit természetesen a bábelőadás igényeinek megfelelően rövidítettünk.”

Prokofjev drámai balettjének jól ismert részei a spanyol előadók produkciójában keveredtek, a darab más részeiben bukkantak fel, így más jelentőséget és üzenetet hordoztak.

Szergej Prokofjev
NOMUS fesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.