Ugrás a tartalomra

Barokk zenei koncertet tartottak Magyarkanizsán

2022.04.03
13:00
2022.04.03
17:17
Forrás
Pannon RTV
A szegedi Solis Consort együttes adott hangulatos koncertet szombat este a magyarkanizsai Regionális Kreatív Műhely próbatermében. A Régi zenei koncert elnevezésű előadásban ismert angol és olasz zeneszerzők művei csendültek fel.

Sokan voltak kíváncsik Magyarkanizsán a barokk zene jegyében szervezett koncertre. Ritkán van alkalom ilyen jellegű koncertet hallgatni a településen - mondják a helyiek.

Rácz Major Diána, Magyarkanizsa: „Azért szerettem volna eljönni a koncertre, mivel zeneiskolába jártam, valamint zenei szakközépiskolába, és nagyon szeretem a barokk zenét. Ezért szerettem volna élni a lehetőséggel, hogy Magyarkanizsán egy ilyen színvonalas koncert megtartásra került sor és ezért jöttem el.”

Az együttes tagjai 2019 óta muzsikálnak együtt, a régi zene szeretete hozta össze őket.

Szvetnyik Margit, hegedűs, Solis Consort, Szeged: „Ma este kifejezetten olasz és angol barokk zeneszerzőktől játszottunk. Monteverditől egészen Duranteig, azt hiszem, ő volt a legkésőbbi zeneszerzőnk.”

A Regionális Kreatív Műhely szervezésében az elmúlt hónapokban is több színvonalas koncertre került sor.

Erdélyi Tóth Edit, igazgató, Regionális Kreatív Műhely, Magyarkanizsa: „Ritkán adatik meg ilyen lehetőségünk, hogy korabarokk, régi zenei együttesre rátaláljunk. Egy vajdasági zenész hívta fel rá a figyelmünket és rákerestünk a szegedi Solis Consort zenekarra, felvettük velük a kapcsolatot. Ők első ízben vannak itt, Szerbiában, mégpedig Magyarkanizsán.”

A tervek szerint a Regionális Kreatív Műhely szervezésében májusban Phil Minton kortárs énekes érkezik majd Magyarkanizsára.

barokk
koncert
Magyarkanizsa
Solis Consort
Regionális Kreatív Műhely

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.