Ugrás a tartalomra

Becsomagolt háború

2023.03.04
12:04
2023.03.04
18:47
Forrás
Pannon RTV
Először láthatta a szabadkai közönség az erdélyi származású Részegh Botond festő és grafikus alkotásait. A kiállítást a Szabadkai Kortárs Galériában rendezték meg „Becsomagolt háború” címmel.

Az alkotó 40-50 műben a saját testének és pszichéjének börtönébe zárt magányos ember-jelkép-kivonatát mutatta be.

A kiállítás a Magyar Művészeti Akadémia által támogatott művészeti ösztöndíjprogram részeként a Szabadkai Kortárs Galériával együttműködve jött létre.

Részegh Botond, grafikus, festő: „Két sorozatot hoztam Szabadkára, az egyik a Becsomagolt hétköznapok. Ezek röviden arról szóltak, hogy két éve bezártak, becsomagoltak minket és ennek a mindennapjait próbáltam megragadni. A másik pedig a Háború anatómiája. Itt azt próbáltam körbejárni, hogy hogy jut az ember oda, miként, milyen ember és milyen tömeg lehet az, amelyiket meggyilkolják. Sajnos most nagyon aktuális lett.”

Szabadkai Kortárs Galéria
kiállítás
Részegh Botond

Most

11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.