Ugrás a tartalomra

Befejeződött az idei Exit Fesztivál Újvidéken

2023.07.10
11:57
2023.07.10
16:35
Forrás
Pannon RTV
A nemzetközi zenei rendezvénynek több mint 200 ezer látogatója volt. A fesztivál keretében a péterváradi várban ezernél is több előadóművész lépett fel, több mint 40 helyszínen.

A négy napig tartó fesztiválra a világ több, mint 100 országából érkeztek bulizni vágyó vendégek.

Idén a hiphop zenei műfaj létezésének 50. évfordulójáról is megemlékeztek az Exiten. A záróbuli kiemelt fellépője a Wu-Tang Clan amerikai hiphop együttes volt.

Mások mellett olyan világhírű előadók léptek fel, mint a The Prodigy, Skrillex, Alesso és Sofi Tukker.

Jelena, Újvidék:

„- Az első benyomások olyanok, hogy nagyszerű energiákból van bőven. Ezt meg kell élni, okvetlenül el kell ide jönni.

- Melyik előadók miatt jöttél?

- A Wu-Tang Clan miatt.”

Pongrácz Dávid, Szeged, Magyarország: „Fesztiválhangulat van, az emberek ahogyan öltözködnek, ahogy hallottuk már a szállásról a zenét. Az egy nagyon jó feelinget adott.”

Nógrádi Péter, Mórahalom, Magyarország: „Főleg Dimitri Vegas miatt jöttem. Nagyon nagy előadó, nagy múlttal rendelkezik. Igazából kíváncsi vagyok más kultúrára Magyarországon kívül is, hogy ők hogyan viselkednek fesztivál szintjén.”

Az európai országok zenerajongóinak színe-java megfordult a péterváradi várban. Természetesen az újvidékiek is ott voltak a kavalkádban.  

Ivana, Újvidék: Az ember körbejárja a fesztivált és ott áll meg ahol jól érzi magát, ahol tetszik neki a zene. Az Urban Bug színpad nekem soha nem okozott csalódást. Ott a hazai, illetve az ex-jugoszláv országok lemezlovasai lépnek fel. Ott mindig jó a buli. A Dance Aréna nekem néha túl sok, de mindig meglátogatom. A reggelt általában az Urban Bug színpadon várom be.” 

Kátai András és Lenger Kata, Magyarország:Nagyon jól érezzük magunkat. A Keinemusik miatt jöttünk, akik a végén majd zárják a Dance Arénát. És a Wu-Tang Clan miatt. A Wu-Tang Clan-ért elutaznék a világ végére.”

A kisebb színpadok iránt is hatalmas volt az érdeklődés. A szervezők ezért fontolóra vették, hogy a következő években nagyobbra tervezik majd őket, növelve a befogadóképességüket. Az idei Exiten újdonságok is voltak. 

Milica Dragomirović, szóvivő, Exit Fesztivál:Idén három megnyitóünnepség is volt. Korábban erre nem volt példa. Generációk olyan egyvelegét lehetett látni a péterváradi várban, ami visszaigazolta számunkra, hogy a programokkal mindenkit el tudtunk érni. Azokat is, akik a 2000-es évtől, a fesztivál kezdete óta itt vannak és azokat is, akik 15-16 évesek és most vettek részt először a fesztiválon.” 

Az újvidéki sürgősségi osztály a fesztivál négy napja alatt 212 beavatkozást hajtott végre. Köztük egy súlyos eset volt: egy 30 év körüli férfi a fesztiválról távozva leesett a várfalról. A belga állampolgár töréseket és zúzódásokat szenvedett. Jelenleg a Vajdasági Klinikai Központban kezelik. 

Exit Fesztivál
Újvidék

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.