Ugrás a tartalomra

Belgrádban a kortárs Bánk bán

2018.11.25
13:47
2018.11.25
17:59
Forrás
Pannon RTV
A Budapesti Nemzeti Színház bemutatta a sikerelőadását a szerb fővárosban

Belgrádban vendégszerepelt a hétvégén a Budapesti Nemzeti Színház. A Bánk bán című sikerelőadásukat idáig csak a magyar fővárosban játszották, a belgrádi Nemzeti Színházban vendégszerepeltek először.

A nemzeti és más színházak kötelező és népszerű darabját a Bánk bánt próbálják előadás előtt a színészek. Most a színház igazgatója, a darab rendezője Vidnyánszky Attila is elkísérte a társulatot. Udvaros Dorottya, színész, Budapesti Nemzeti Színház: „Arról szól a közös munka, a rendezővel és a partnerekkel, hogy egy olyan megközelítését találjuk meg egy darabnak, ami pont ma, pont most és pont rólunk szól, és ezen belül az én szerepem is ehhez fog igazodni.”

A vendégszereplésen egy olyan együttműködési szerződés is megszületett, amely alapján a belgrádi és a budapesti Nemzeti Színház több területen is együttműködik egymással. Vidnyánszky Attila, rendező, igazgató, Budapesti Nemzeti Színház: „Valahogy úgy alakult, hogy jól működik a dialógus köztünk. Jön majd megint a színház, nyáron diákok fognak cserélni, jönnek a mi workshopunkra, a mieink jönnek ide Belgrádba, itt is van nemzetközi workshop, most talán az operatagozattal is sikeredik majd fölvenni a kapcsolatot. Én azt gondolom, hogy nem formális lesz, és van ennek komoly jövője.”

A vendégjáték során a stábunk a próbafolyamatról is forgatott, az erről készült összeállítást a Közel-képben láthatják majd.

Bánk bán
színház
Vidnyánszky Attila

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.