Ugrás a tartalomra

Bemutató a KDSZ-ben

2021.03.25
11:31
2021.03.25
17:58
Forrás
Pannon RTV
A Csókos Asszony Lovagjai című előadást először március 30-án játsszák.

Új előadással készül a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház társulata. A Csókos Asszony Lovagjai kétórás zenés, táncos, humoros produkció, amelyet Urbán András rendezett.

A Csókos Asszony Lovagjai című darab története szerint a színészek már nem tudják tovább elviselni azokat a borzalmakat, amelyeket megélnek a társadalomban, illetve a Kosztolányi Dezső Színházban. Mindezt humorosan, ének és tánc kíséretében adja elő a társulat. Az előadás dramaturgjai Góli Kornélia és Oláh Tamás.

Oláh Tamás, dramaturg: „Az ősoperetthez nyúltunk vissza, ami nem riadt meg a politikai vagy közéleti gúnyolódástól, iróniától. Egy nagyon színes rendszert, egy nagyon színes struktúrát hoztunk létre dalokkal, viccekkel, és dolgoztunk a saját hagyományainkon, ami nagyon fontos. A vajdasági magyar színháztörténetre tekintünk vissza, az a hagyomány, amelyben benne állunk, szerves részét képezi ennek az operettvilágnak, amelyet a közönség láthat a színpadon.”

Az előadásban 15 dal hallható, közül tízet Szerda Árpád, a darab zeneszerzője komponált. A társulat még tavaly kezdte meg a munkát, de a koronavírus-járvány miatt szüneteltek a próbák. Urbán András, rendező: „Sok olyan dolog van az előadásban, amelyek a színészek által nyújtott improvizációkból, vagy gyakorlatokból születtek meg, ugyanakkor Szerda Árpádnak óriási munkája van a darabban, úgy szövegíróként is, mint zeneszerzőként. Ez egy két óra hosszú tömény, zenés, táncos, humoros varieté.”

A rendező minden korosztálynak ajánlja előadásaikat, azonban ez a darab bizonyos szintű verbális erőszakot is tartalmaz, ezért a 16 évnél idősebb korosztály tagjait várják elsősorban.

A Csókos Asszony Lovagjai című előadás bemutatója március 30-án 18:30-kor kezdődik. Mindenki úgy vehet részt az előadáson, ha betartja a járványügyi előírásokat. A reprízek pedig 31-én, illetve április 10-én lesznek.

KDSZ
Kosztolányi Dezső Színház
bemutató
A Csókos Asszony Lovagjai
Urbán András
Kucsov Borisz

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.