Ugrás a tartalomra

Bemutató Szabadkán: Csak egy szóval mondd (videó)

2017.04.26
11:16
Edvin Liverić horvátországi rendező másodszor dolgozott a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatával
Edvin Liverić horvátországi rendező másodszor dolgozott a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatával. Most a Csak egy szóval mondd című előadást, amelyet szerdán mutatnak be a Klein House közösségi bárban. A Picasso kalandjai után Edvin Liverić horvátországi rendező ismét a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatával dolgozott. A spanyol festő után most egy kortárs spanyol író, Elvira Lindo Csak egy szóval mondd című regényét ültették színpadra. A darab két negyvenes éveiben járó barátnő arcképe, akik gyerekkoruk óta ismerik egymást, és bizonyos értelemben tanúi egymás életének. G. Erdélyi Hermina, színész, Szabadkai Népszínház Magyar Társulata: „Maga a történet bontja ki ezeket a furcsa sorsokat, ezek a sorsok hogyan hatnak rájuk, hogyan alakul emiatt a jövőjük, az életük, hogyan hoznak döntéseket és hogyan próbálnak meg mindenféle kényszerítő körülmény hatására mégiscsak pozitívan kikerülni mindenből.”



A rendező és a társulatvezető, Gyarmati Kata közös koncepciója volt, hogy az előadást kiemeljék a színpadról és egy olyan térbe helyezzék, ahol kiterjeszthetik a játékteret az egész helyiségre. Edvin Liverić, rendező, Horvátország: „Regényként íródott elsősorban, nem pedig drámaként, amit Gyarmati Kata nagyszerűen dramatizált. Mi már az elején arról beszélgettünk, mi lenne, ha az előadást nem a klasszikus színházi fekete dobozban mutatnánk be, hanem bemennénk vele a városba, egy ún. site-specific, azaz térszínházba.” A kortárs spanyol írónő, Elvira Lindo regényének színpadi adaptációját Gyarmati Kata írta. Szereplők: G. Erdélyi Hermina, Körmöci Petronella és Ralbovszki Csaba. .
bemutató
Magyar Társulat
Szabadkai Népszínház
Csak egy szóval mondd

Most

21:59, Frissítve: 08:00

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.