Ugrás a tartalomra

Bemutatóra készül a KDSZ (videó)

2017.04.28
14:40
Bemutatóra készül a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház
Bemutatóra készül a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház. Május 5-én 19 óra 30-kor lépnek közönség elé a Hajnali 4 című darabbal. A Hajnali 4 Wislawa Szymborska versei alapján készült. Selma Spahić, rendező: „Megszállottan állatokkal és növényekkel foglalkozik, szerelemmel, emlékekkel, háborúkkal, halállal, magával a nyelvvel.” A mű címe arra utal, hogy hajnali négykor más látásmódba kerül a világ. Kucsov Borisz, színész: „Olyan verseket válogattunk bele a darabba, amik úgy gondolom témáikban olyanok, amik mindenkit megérintenek, vagy mindenki ismeri valamilyen szempontból ezeket az érzéseket.” kosztolanyi szinhaz S A színészek a felkészülés során elhagyták a próbatermet és a természetből merítettek ihletet. Béres Márta, színész: „Nagyon egyedi látásmód, ahogyan a költőnő látja a dolgokat, elsősorban azért vagyok hálás ennek a próba folyamatnak, mert egy teljesen más perspektívából tudtam rálátni a világra.”



Rögtönzésen keresztül született etűdök jellemzik a színdarabot. Mikes Imre Elek, színész: „Nagyon izgalmas előadást sikerült létrehoznunk, ugyanis rengeteg témával foglalkoztunk, amiket tulajdonképpen maga Szymborska vet fel a költészetében. Én amikor először, még a próba folyamata előtt találkoztam a versekkel, akkor majd hanyatt estem, mert borzasztóan tetszett a költészete, annyira emberközeli, annyira a hétköznapiságában nagyszerű.” A Hajnali 4 szereplői Béres Márta, Nagyabonyi Emese, Kucsov Borisz és Mikes Imre Elek. A bemutatót május 5-én 19,30-kor tartják a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház színpadán. A premierre 400 dinárért tudnak jegyet vásárolni az érdeklődők. A darab repríze május 8-án lesz, amelyet a felnőtt nézők 300, a diákok pedig 150 dinárért tekinthetnek meg.
bemutató
Kosztolányi Dezső Színház

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.