Ugrás a tartalomra

Bemutatták a Föld fia című előadást

2022.12.23
11:38
2022.12.23
16:36
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban bemutatták a Föld fia című előadást. A színdarabban számos kérdés és üzenet van, amely a dramatikus hangulat kedvelői ínyére lehet.

A dráma egy nem mindennapi család életét mutatja be az erdőben. Anja és Björn próbálja életben tartani Kallét, aki a földbe született. Minden áron próbálják megvédeni és óvni.

A gyermekvállalás csodája és küzdelme különösen nagy szerepet kap a történetben, hiszen Kalle soha nem lehet olyan, mint a többi gyerek. A mágikus realizmus és a történet groteszk világa olyan elegyet alkot, amely egyszerre abszurd és humoros hatást kelt.

Hegymegi Máté, rendező: „Nagyon nehéz ennek a párnak, családnak az együttélése. Ráadásul kint élnek az erdőben. Ami elmondható, hogy ez a fiú félig a földbe születik. Tehát lent van a földben és az egész előadás alatt nem mozdul ki. Kint kell élniük olyan közegben, amiben az alapvető dolgok is elviselhetetlenek, és valahogy a gyereknevelésben, ebben a közös életben való küzdelem és a viszonyok ütközése, ami nagyon fontos. Illetve ennek a fiúnak a társadalomból, a közegből, a családból való kiszakadása és kilépése. Azt hiszem, talán röviden ez a központja.”

Kosztolányi Dezső Színház
Hegymegi Máté
Föld fia

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.