Ugrás a tartalomra

Bemutatták Hózsa Éva A móló hangja könyvét Szabadkán (videó)

2016.05.17
16:12
Bemutatták Hózsa Éva A móló hangja című könyvét a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon, Szabadkán
Bemutatták Hózsa Éva A móló hangja című könyvét a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon, Szabadkán. A kötet az Életjel Kiadó gondozásában jelent meg. Ez már az írónő negyedik kötete, és saját bevallása szerint egy palicsi séta ihlette meg. Hózsa Évát, az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karának Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékének egyetemi tanárát ebben az évben a Magyar Tudományos Akadémia Arany János-díjjal jutalmazta munkásságáért. Hózsa Éva, egyetemi tanár, író: „A móló hangja, ez a cím megvolt mielőtt a könyv létrejött. Mert ellátogattam a valamikori férfi strand mólójára és onnan valahogyan visszaemlékeztem a gyerekkorra, az olvasmányaimra. Az újraolvasások vonatkozásában, úgy éreztem ez a cím nagyon fontos, mert nemcsak a víz beszél, hanem a móló is. Mi mindent a partról nézünk valahogy, és ez egy nézőpontot fejez ki a könyvemben.”



Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.