Ugrás a tartalomra

Bemutatták Káich Katalin Identitáskeresésben című könyvét

2022.02.01
18:48
2022.02.02
15:34
Forrás
Pannon RTV
Káich Katalin Identitáskeresésben című könyvét mutatták be kedd este Szabadkán a Népkör Magyar Művelődési Központban.

Az identitás nagyon összetett kérdés, napjainkban sokan foglalkoznak vele. Káich Katalin a három fejezetre osztott kötetében erre keresi a választ. Az első részben a professor emeritus önmagáról ír: hogyan alakította ki életét, identitását szülővárosában, Zomborban. A második részben az identitás megközelítését különböző aspektusokból taglalja: a hagyományok, a népművészet, a közkultúra szempontjából. A harmadik részben pedig a színházkultúránk identitásformáló szerepét vizsgálja a vajdasági magyar színházak előadásait elemezve a hagyományosság és a modernség szempontjából.

Káich Katalin, professor emeritus: „A könyv egy állandó keresés, mind a saját személyemet, mind a színházainkat és mind a kultúránkat illetően, hiszen tudjuk, hogy a kultúra az alapja minden ember identitástudatának és a kultúrától függően ez az identitástudat erősebb vagy kevésbé erősebb. Ezt az identitástudatot gyakorlatilag az ember élete végéig, hogyha gondolkodó emberről van szó, úgymond keresi és próbálja megválaszolni, annak érdekében, hogy a teremtésben kapott életét minél jobban ki tudja teljesíteni.”

Káich Katalin
könyvbemutató

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.