Ugrás a tartalomra

Bemutatták a negyvenkettedik széken ülő nő című darabot Újvidéken

2023.10.01
20:48
2023.10.01
21:02
Forrás
Pannon RTV
A monodrámát kolléganőnk, Čorić Tina játssza.

Tallér Edina A negyvenkettedik széken ülő nő című monodrámájának bemutatóját tekinthette meg a közönség szombat este a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ színpadán.

A monodráma egy gazdag érzelmi palettán keresztül vezeti a nézőt, amely számos problémát érint és boncolgat, például az evészavart, a monoton munkavégzést, az önbizalomhiányt, de nem utolsósorban a torz önarcképet.

Čorić Tina, színész: „Szerettük volna egy laza darabnak venni, ahol az emberek tudnak nevetni is, de egy pillanatban megáll bennük a szusz. Nekem meg a Ziának ez volt a célunk, hogy tálcára kínáljuk a gondokat, és aztán az ember eldönti, hogy mit szeretne abból megkóstolni, mit szeretne hazavinni és mit szeretne abból érezni és mennyit. Nem szerettem volna semmit rákényszeríteni a nézőkre, hanem van választási lehetőség.”

A darab összeállításában Figura Terézia segített. Elmondta, az együttműködés nagyon gördülékenyen és könnyedén zajlott. „Ő hozta a szöveget, már nagyon régóta gondolkozott ezen a szövegen, én rábólintottam miután elolvastam, láttam benne fantáziát, láttam benne azt a lányt, aki kicsit ő is, de kicsit más is, sok mindent meg lehet mutatni vele. Rögtön láttam magam előtt, hogy ezt színpadon hogyan lehetne felállítani, mit lehetne kezdeni vele.”

Tina a közeljövőben tájoltatni szeretné a darabot, hogy minél több településre eljuthasson a monodráma üzenete

Čorić Tina
Figura Terézia

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.
16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.