Ugrás a tartalomra

Bemutatták Szabadkán az új szerb-magyar szótárt (videó)

2016.12.07
09:31
Kedd este mutatták be az új szerb-magyar szótárt a szabadkai Városi Könyvtár olvasótermében
Kedd este mutatták be az új szerb-magyar szótárt a szabadkai Városi Könyvtár olvasótermében. A kiadvány két fő szerzője Mirjana Burzan nyugalmazott újvidéki és Kacziba Ágnes szegedi professzor. A most kiadott szótár az alkotók több mint 12 éves munkájának köszönhető. Kacziba Ágnes a Pannon RTV-nek elmondta, ez nem csak a vajdaságiaknak lehet hiánypótló, hanem a Magyarországon élő szerbek számára is nagy segítséget jelent. A kiadvány az újvidéki Forum Könyvkiadó gondozásában jelent meg. vlcsnap-2016-12-07-10h58m39s73 Kacziba Ágnes, szerző: „Átnéztük egyszer, kétszer, tízszer, nagyon sokszor átnéztük, bővítettük, javítottunk rajta. Amikor a recenzensek elolvasták, voltak megérzéseik. A megérzésekre is reagáltunk.”



Szabadka
fórum
szerb-magyar szótár

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.