Ugrás a tartalomra

Bemutatták Zentán a Than Mór-albumot (videó)

2016.11.26
08:37
Ünnepélyes keretek között mutatták be pénteken este a zentai Városi Múzeumban Korhecz Papp Zsuzsanna Than Mór-album (1828–1899) című kiadványát, amely a neves óbecsei születésű festőművész munkásságát dolgozza fel, tematikus egységekbe rendezve az alkotásait, amelyek között külön csoportot alkotnak a históriai képei, az oltárképei, a falképei, a ’48-as forradalomban készített akvarelljei, a portréi és az életképei is
Ünnepélyes keretek között mutatták be pénteken este a zentai Városi Múzeumban Korhecz Papp Zsuzsanna Than Mór-album (1828–1899) című kiadványát, amely a neves óbecsei születésű festőművész munkásságát dolgozza fel, tematikus egységekbe rendezve az alkotásait, amelyek között külön csoportot alkotnak a históriai képei, az oltárképei, a falképei, a ’48-as forradalomban készített akvarelljei, a portréi és az életképei is. Az album 140 színes reprodukció segítségével tárja az olvasó elé Than Mór munkásságát, amely nagymértékben hozzájárult a magyar festészet európai szintre emeléséhez.   



Korhecz Papp Zsuzsanna, szerző: „Egy népszerűsítő Than Mór-kötetet szerettünk volna elkészíteni, mert az utolsó vele foglalkozó monográfia 1984-ben látott napvilágot a Corvinánál, és azóta nem jelent meg Than Mórról külön könyv, annak ellenére, hogy a magyar festészet nagyjait népszerűsítő kiadványsorozat indult el a ’14–15-ös évben Magyarországon, de ott is kimaradt a címszavak közül, és mivel a Than-emlékház az ő emlékük megőrzését tűzte ki célul, tehát a testvéreknek, Than Mórnak és Than Károlynak, ezért ezt találtuk a leghasznosabbnak, ha egy Than Mórhoz méltó kötetet adunk ki, amely megmutatja, hogy milyen nagyszerű festő volt.”
Zenta
Korhecz Papp Zsuzsa
Tahan Mór-album

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.