Ugrás a tartalomra

Betlehemezők találkoztak Óbecsén

2022.12.10
13:29
2022.12.10
16:52
Forrás
Pannon RTV
Pénteken nyolcadik alkalommal tartották meg az óbecsei Than Emlékházban a Betlehemezők találkáját.

A korábbi évektől eltérően ezúttal csak óbecsei gyermekek álltak színpadra a hagyományos pásztorjátékkal. Az óbecsei Pécsi Sára legjobban az éneklést szereti a bátyjával, az unokatestvéreivel és a barátaival előadott Betlehemes jelenetben. A csoportot Sára apukája, Pécsi Árpád készítette fel.

Pécsi Sára:
A történet arról szól, hogy az egyik fiú hozza a bárányt, a másik a vajat, túrót, meg a másik aranyat, tömjént, mirhát.”

A Betlehemezők Találkájára Fleisz Attila és Deák Szlancsik Enikő is egy nyolc fős csoportot készített fel. Ők Szerda András gyűjtéséből vittek színre egy régi Betlehemes játékot.

Fleisz Attila, hitoktató, Óbecse: „A népből származik, nagyon jó, hogy ezt megtanulják. Valójában a karácsony igaz üzenetét fogja átadni ez a Betlehemes játék, ami sajnos ma már kint a világban el van rejtve.

A Betlehemezők Találkáján az Óbecsei Schola Cantorum gyermekkórusa és a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör legkisebb táncosai is felléptek. A Magyar Nemzeti Tanács által támogatott rendezvény végén minden fellépő egy-egy ajándékcsomagot kapott a szervezőktől.

 

Betlehemezők találkája
Óbecse

Most

07:38, Frissítve: 07:43

Ma van Đurđevdan

A Juliánusz naptár szerint április 23-án, a Gergely naptár szerint május 6-án van Szent György napja.
18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.