Ugrás a tartalomra

Bezzeg Gyula Határeset című kiállítása Szabadkán

2024.03.30
19:17
2024.03.31
15:49
Forrás
Pannon RTV
Megnyílt Bezzeg Gyula Határeset című kiállítása a Klara i Rosa egyesület kiállítóteremben, Szabadkán. A mintegy tíz képből álló fotósorozat a kisebbségi léttel, az identitáskereséssel és a kettősséggel foglalkozik.

Bezzeg Gyula Újvidéken, a Bölcsészkaron végzett, majd 2017- ben Magyarországra költözött, tavaly szerzett diplomát a Budapesti Metropolitan Egyetem fotográfia mesterképzésén. Képei közös metszete az emberközpontúság. Mostani fotósorozatának meghatározó témája az identitás és a haza.

Tóth Szilárd János, politológus: „Ezek a képek melankolikusan, de szép és igaz látleletet adnak a mostani vajdasági magyar valóságról. A rossz illeszkedésről a társadalomba, mind a szerbbe, mind a magyarba, az integráció hiányáról, és arról, hogy hogyan lóg egy kicsit a semmibe a közösség manapság.”

Bezzeg a munkáiban asszociatív módon vizualizálja a határon túli magyar közösségekre vonatkozó társadalmi jelenségeket.

Bezzeg Gyula, fotóművész: „Általában arra számítunk, ha a kisebbségből az anyaországba költözünk, hogy ott már akkor nem vagyunk kisebbségben, de ismerjük azt a közismert mondatot, hogy itthon magyarok vagyunk, Magyarországon pedig szerbek. Ott is érezzük a beilleszkedésnek azokat a nehézségeit, amit talán itt is érzünk.”

A kiállítás április végéig tekinthető meg a Klara i Rosa egyesületben.

Bezzeg Gyula
Határeset
kiállítás
Szabadka
Klara i Rosa

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.