Ugrás a tartalomra

Boldogasszony címmel nyílt kiállítás a zentai Városi Múzeumban (videó)

2017.02.11
13:14
Boldogasszony címmel nyílt meg pénteken a zentai Városi Múzeumban a Kárpát-haza Galéria kiállítása, amelynek fővédnöke Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, védnökei pedig Pénzes János szabadkai megyéspüspök és Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke
Boldogasszony címmel nyílt meg pénteken a zentai Városi Múzeumban a Kárpát-haza Galéria kiállítása, amelynek fővédnöke Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, védnökei pedig Pénzes János szabadkai megyéspüspök és Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke. Ötvennél is több Kárpát-medencei képzőművész Boldogasszony-ábrázolását vonultatja fel a tárlat. Mezei Erzsébet, grafikus, Zenta: „Ez a kép, amivel ezen a kiállításon szerepelek, egy montázsgrafika, egy anyagnyomtatás, amivel a ’90-es évek elején foglalkoztam főleg, és most visszatértem ennek a témának a kapcsán hozzá.” boldogasszony kiallitas zenta 1 A budapesti Várkert Bazárból 2014-ben elindított kiállítás anyaga az elmúlt évek során Kárpátalját és Székelyföldöt is bejárta. Molnár János, festő, grafikus, Budapest: „Abban látom a jelentőségét, hogy az anyaország képes egy egységes, hajdan egységes magyar nemzeti hitvilágot közvetíteni a határokon kívül szakadt nemzetrészek felé.” boldogasszony kiallitas zenta 2 A zentai már a 18. helyszín. Hugyik Richárd, igazgató, Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ: „A kiállításnak a célja az, hogy a Mária-kultusz újraértelmezésével a kortárs magyarországi, illetve Kárpát-medencei alkotók, képzőművészek, szobrászok, textilművészek, iparművészek alkotásai révén közelebb jussunk a Patrona Hungariae, vagyis a Boldogasszony szimbólumához, jelentőségéhez.”



A tárlat március 12-éig – kedd és vasárnap kivételével – minden nap 9 és 17 óra között várja a látogatókat a zentai Városi Múzeumban.
kiállítás
Zenta
Boldogasszony

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.