Ugrás a tartalomra

Cannes - Svéd vígjáték nyerte el az Arany Pálmát

2022.05.29
07:21
2022.05.29
07:27
Forrás
MTI
"Az egész zsűrit nagyon ledöbbentette ez a film" - mondta Vincent Lindon francia színész, a nemzetközi zsűri vezetője, mielőtt átadta a díjat.

A szomorúság háromszöge című svéd vígjáték kapta az Arany Pálmát a 75. cannes-i fesztiválon szombat este. Ruben Östlund rendező egy kortárs társadalmi szatírát forgatott, amelyben a nyugati fogyasztói társadalmat figurázza ki. A második legjelentősebb díjat, a Nagydíjat megosztva ítélték oda egy belga és egy francia filmnek. A belga alkotást a hivatalos program legfiatalabb rendezője, a 31 éves Lukas Dhont rendezte. Legújabb filmje, a Close két 13 éves fiú életre-halálra szóló barátságának a története. A másik díjazott, a francia Claire Denis angolul forgatott Stars at Noon című Nicaraguában játszódó romantikus thrillere.

A legjobb rendezés díját a dél-koreai Pak Csan Voknak ítélte a zsűri Decision to leave című filmjéért.

Cannes
cannes-i fesztivál
Ruben Östlund

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.