Ugrás a tartalomra

Célba ért a Négyesfogat

2022.05.29
10:44
2022.05.29
17:11
Forrás
Pannon RTV
A záróünnepséget Szilágyin, a házigazda település művelődési házában tartották. A rendezvény vándorzászlaja Gombosra került, ők lesznek a következő Négyesfogat házigazdái.

Célba ért a Négyesfogat, Nyugat-Bácska négy faluja, Doroszló, Kupuszina, Gombos és Szilágyi szórakoztató, hagyományőrző rendezvénysorozata. Humoros jelenetek, táncprodukciók, ének és népmese szórakoztatta a közönséget.

Nevetéstől és tapstól volt hangos szombat este a szilágyi József Attila Művelődési Egyesület színházterme. Balla Borbála, Szilágyi: „Nagyon vártuk az előadást, mivel élő előadás már régen volt Szilágyin és az idei Négyesfogat nagyon szép volt, igen meg vagyunk vele elégedve, kikapcsolódtunk.”

Volt olyan, aki külföldről jött haza megnézni az előadást. Varga Norbert, Szekszárd-Szilágyi: „Ez egy olyan dolog a négy falu között, ami tanulandó egész Vajdaságban, sőt egész Európában, hogy összefogjuk a magyarságot egy olyan dologban, ami a mi kultúránk.”

Az egész estés műsor humoros jelenetekben bővelkedett. Lényeg a szórakozás és a szórakoztatás, mondja a doroszlói színjátszócsoport tagja, Vuković Nemanja. „Társaság, buli, mulatozás, hogy összejövünk és megnevettetjük a népet kicsit, ha már lehet, ha már van rá alkalom.”

Musicaljelenet, ének, mesemondás és néptánc is szerepelt a repertoáron. Limburger Emília, Kupuszina: „Mivel mi hagyományőrző csoport vagyunk, most lakodalmas produkciót hoztunk, igazából az utolsó részét a lakodalomnak, amit úgy hívnak, hogy reggeli mosdatás.”

Az 53. Négyesfogatot rendhagyó módon a téli időszak helyett májusban szervezték meg a járványhelyzet miatt egy év kihagyás után. Idén több mint hatvan résztvevője volt az egész estés műsornak. Surján Csaba, elnök, József Attila ME, Szilágyi: „Vannak idősebbek, fiatalabbak is, muszáj most már mindenkit megmozgatni, hogy időben ők is csatlakozzanak mihozzánk, szokják ezt és ismerkedjenek egymás között a szomszéd faluk fiataljaival, barátkozzanak és ápoljuk ezt a szép hagyományt még tovább.”

A szilágyiak a gombosiaknak adták át a vándorzászlót, tehát jövőre Gombos lesz a Négyesfogat házigazdája. A műsor közös énekléssel zárult.

Négyesfogat
Szilágyi
Vuković Nemanja
Surján Csaba

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.