Ugrás a tartalomra

Cetlikből novelláskötet - Bácskai emlékezések a VM4K-ban

2023.10.13
08:04
2023.10.13
16:31
Forrás
Pannon RTV
Silling István néprajzkutató Bácskai emlékezések című novelláskötetét mutatták be csütörtök este a szabadkai VM4K-ban.

Az írások a Vajdasági Előretolt Helyőrségben jelentek meg havi rendszerességgel, majd ezt követően kötet formájában is elkészült, a VM4K gondozásában. A néprajzkutatót levéltári dokumentumok ihlették a novellák megírásához. Silling Istvánnal Antalovics Péter, költő beszélgetett.

„Levéltári dokumentumokból ismertem meg sok mindent a szülőföldemről. Amit érdekesebbnek találtam, azt kiírtam egy cetlire, és ezek összegyűltek az idő alatt, amíg a levéltárban dolgoztam, ez kilenc év volt. Amikor otthon, már nyugdíjasként nézegettem ezeket a kis lapokat, akkor született meg az elhatározás, hogy akár írhatnék is ezekről a dolgokról. Olyan emberekről van szó, akik meghatározó személyiségek voltak azon a vidéken, amelyről ezek a levéltári okmányok szólnak.”

Silling István
novelláskötet
bemutató
Antalovics Péter
Bácskai emlékezések

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.