Ugrás a tartalomra

Cini-cini muzsika - rendezvény Topolyán

2018.05.29
20:03
2018.05.29
20:10
Forrás
Pannon RTV
Több mint száz óvodás vett részt a Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény óvónőiből álló Tündérrózsa Hagyományőrző Csoport öt éves fennállásának ünnepségén.

A Cini-cini muzsika című rendezvényen a község óvodásai Pacsérról, Bajsáról, Gunarasról és Topolya három óvodájából felelevenítették az előző évek témáit és eseményeit, köztük a húsvéti ünnepkört, a farsangi, a pünkösdi, Márton-napi szokásokat, melyekre a Tündérrózsa csoport óvónői készítették fel őket. Ügyességi versenyek, kézműves foglalkozások, sütemények, táncház és a Juhász zenekar koncertje várta a gyerekeket. Fekete Edit, a Tündérrózsa Hagyományőrző Csoport vezetője.

Fekete Edit, vezető, Tündérrózsa Hagyományőrző Csoport, Topolya: „A Tündérrózsa 2013 januárjában alakult meg, akkor huszonnégy óvónő alapította, abból ma tizennyolcan vagyunk jelen, ennyi az aktív tag, de én nagyon büszke vagyok rájuk, mert az öt év alatt tizenegy rendezvényt szerveztünk az óvodásaink számára és a legfőbb célunk az volt, hogy a közösségi szellemet átvegyék a gyerekek, és hogy minél több tapasztalatot gyűjtsenek a jeles napokhoz kapcsolódó népszokások elsajátításában.”

Topolya
Tündérrózsa Hagyományőrző Csoport

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.