Ugrás a tartalomra

Counting Sheep - Techno-punk kabaré

2021.10.05
12:48
2021.10.05
16:57
Forrás
Pannon RTV
Hétfőn mutatták be az Újvidéki Színházban a Counting Sheep című előadást. Az úgynevezett techno-punk kabaréban a kortárstáncot és a kabaré elemeit vegyítik.

A darab a zágrábi Tigar Teatar, az újvidéki New Theatre Institute és a Szerb Drámaművészek Szövetségének koprodukciójában készült.

Egy 16 éves lány az első randevújára készül - ez adja az előadás kerettörténetét. A darab az ő mozgásán keresztül mutatja be, hogy a fiatalok hogyan találták fel magukat a koronavírus-járvány idején való bezártságban, majd jutottak ki újra a szabadba.

Dora Kokolj, koreográfus, Zágráb: „Valójában mi nem kritizálunk, mi több, biztatjuk őket, a fiatalokat, a tinédzsereket és az embereket általában. Az előadás, attól függetlenül, hogy a fiatal közönséghez és tinédzserekhez szól, elsősorban mindenkiért van.”

Az előadás ötletét a járvány és az akkor megtapasztalt lezárások adták. Nemcsak a témát, hanem a felhasznált technológiákat is. A színpadon és a vásznon párhuzamosan volt jelen például a virtuális háttér.

Leo Vukelić, díszlettervező, Zágráb: „Egyszerűen van egy videó keverőnk, amely egy élő keverő. Ennek a videó keverőnek olyan lehetősége is van, hogy online is közvetíthetünk, tehát az, amit a vásznon mutattunk, online is mehet.”

A darab önbesorolása technológiai punk kabaré. Punk a lázadás miatt, kabaré pedig mert eltér a klasszikus előadás formájától.

Antal Attila, rendező, Újvidék: „Az alapgondolatok, amikből kiindultunk, az a science fiction, Philip K. Dick regényei, amiből a Blade Runner is készült. Például ott androidok vannak, ez is android, amit mi használunk, ott is a birka a legnagyobb érték, amit meg lehet szerezni, akinek élő birkája van, az akkor már nagyon jómódi.”

Az alkotók szándéka a digitális média és a közösségi hálózatok virtuális világának színpadi potenciáljában rejlő lehetőségek kutatása, amivel a fiatalok nap mint nap szembesülnek.

Újvidéki Színház
színmű

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.