Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Csíksomlyó és a Kárpát-medencei keresztény értékek

2023.09.18
21:05
Forrás
Pannon RTV
Fotókiállítás nyílt Magyarkanizsán. A tárlat a Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány fotópályázatának alkotásait tartalmazza. A kiállítás a Keresztény Értelmiségi Kör és a Cnesa szervezésében valósult meg.

Csíksomlyó és a Kárpát-medencei keresztény értékek elnevezéssel nyílt fotókiállítás a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban. A tárlatot Szabó-Hangya Teréz, a Keresztény Értelmiségi Kör elnökségi tagja nyitotta meg, valamint a Rözgő citerazenekar előadása is színesítette a programot.

Borbély Béla, irodavezető, Keresztény Értelmiségi Kör: „Azt mondhatjuk el, hogy megmozgattuk az egész Kárpát-medencét, hiszen nagyon sok helyről érkeztek be ezek a fotók. Most jelenleg itt, Magyarkanizsán 28 fotó van kiállítva. Délvidéki fotóművészek is küldtek be erre a pályázatra alkotásokat, amelyek helyezést is értek el, úgyhogy mi is büszkék vagyunk, hogy Délvidéknek is sikerült díjat elhozni ezen a fotókiállításon. A téma Ferenc pápa és maga Csíksomlyó, valamint a Kárpát-medencei keresztény értékek.”

Borbély Béla
fotókiállítás

Most

13:05, Frissítve: 13:18

Levéltári konferenciát tartottak Szabadkán

Levéltáraink nagyjai, szerepük, eredményeik és jelentőségük témában konferenciát tartottak a szabadkai Városházán. A szerbiai előadók mellett Magyarországról és Horvátországból is érkeztek szakemberek.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.