Ugrás a tartalomra

A Csoóri Sándor Alap pályázati kiírásai - Keret, összegek, újdonságok

2024.04.22
20:48
Forrás
Pannon RTV
A magyar Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő nyílt és meghívásos pályázatot hirdetett a Csoóri Sándor Alapból a népi kultúra közösségteremtő műfajainak támogatására.

Hogy mi mindenre lehet pályázni, erről beszélt a Közügyekben Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke. A táncegyüttesek, a népzeneoktatás és a táncházak támogatására is vannak kiírások, valamint a tárgyalkotó népművészek is pályázhatnak. A vajdasági szervezetek már évek óta igénybe veszik az anyaországi pályázatokat és többek között ennek is köszönhető a szakmai és infrastrukturális fejlődés is ebben az ágazatban.

Csoóri Sándor Alap
Sutus Áron
Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.