Ugrás a tartalomra

Csorba Béla gyakran mártja a tollát vitriolba

2018.01.26
12:16
2018.01.26
16:18
Forrás
Pannon RTV
Az író legújabb könyvére is az általa kedvelt publicisztikai stílus jellemző.

A Kérdések és látleletek című tanulmány-, esszé- és kritikagyűjtemény a vajdasági magyarság történetét járja be a trianoni békediktátumtól az ezredfordulóig. A Forum Könyvkiadó Intézet gondozásában megjelenő könyvet csütörtök este Temerinben mutatták be.

Csorba Béla, író: „Az elmúlt húsz évben több társadalomtörténeti, művelődéstörténeti tanulmányt és kisesszét, illetve kritikát írtam, és hát tulajdonképpen ezekből állt össze a könyvnek a tartalma. Nem elsősorban a pamflet jellegű publicisztikai munkáimat tartalmazza, tehát nem mai politikai aktualitásokat érintek ebben a könyvben, hanem ennek a mai társadalmi helyzetünknek, a vajdasági, délvidéki magyarság mai demográfiai és társadalom történeti, politikai helyzetének az előtörténetét mutatom itt be több íráson keresztül, és különböző műfajokon keresztül.”

Csorba Béla
Kérdések és látleletek
Temerin
könyvbemutató

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.