Ugrás a tartalomra

Csütörtökön koncertezik a Szabadkai Szimfonikus Zenekar kamaraegyüttese

2023.11.27
13:15
2023.11.27
16:08
Forrás
Pannon RTV
A hangverseny este 8 órakor kezdődik a szabadkai Városháza dísztermében, jelentette be sajtótájékoztatóján Miloš Nikolić.

A Szabadkai Szimfonikus Zenekar igazgatója elmondta, a koncert egyik szólistája zongorán a mindössze 16 éves Sara Jović, a szabadkai Zeneiskola növendéke, aki tanárai szerint annyira tehetséges, hogy hamarosan akár világhírnévre is szert tehet.

A hangverseny másik szólistája a szintén szabadkai születésű Bogdan Laketić harmonikaművész. Világszerte koncertezik, nyolc év alatt háromszáznál is több hangversenyt adott a világ öt kontinensének negyven országában. A hangversenyre a belépés ingyenes.

„Ebben az évben ünnepeljük munkásságunk tizedik évfordulóját is. Ez a szimfonikus zenekar gyakorlatilag Szabadka és most már Szerbia egyik védjegye is, és szabadon mondhatom, hogy gyakran mi képviseljük és mutatjuk be városunkat Európában és a világban. Ennél is fontosabb, hogy létezünk, hiszen a város felismerte, és maga az állam is, hogy ezek a dolgok miatt, a fiataljaink miatt, akik folytatják majd ezt a mesterséget, akiknek lesz hova visszatérniük végül is, hogy élvezet nyújtanak az előadásaink.”

koncert
Szabadka
Szabadkai Szimfonikus Zenekar
kamaraegyüttes

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:55, Frissítve: 13:24

Nagyszombat van

Ma van az ortodox nagyszombat, a keresztény gyász második napja a nagypéntek után. Jézus Krisztus keresztre feszítésének napjára emlékeznek a hívek, akik imában és csendben ünneplik a nagyszombatot.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.