Ugrás a tartalomra

Délvidéki capricciók - Gondolatok a forrásvidékről

2022.05.06
10:10
2022.05.06
16:16
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták Domonkos László Délvidéki capricciók - Gondolatok a forrásvidékről című kötetét csütörtök este Zentán.

A kordokumentumként íródott könyvet Léphaft Pál illusztrációi gazdagítják. A kiadvány a szerző által átélt délvidéki élményeket és tapasztalatokat tartalmazza.

A könyv helyszíni tudósítások, tárcák, interjúk formájában jeleníti meg a Magyarországon élő szerző bő fél évszázadot átfogó, vidékünkkel való személyes érintettségét.

Domonkos László kiemelte: „A Gondolatok a forrásvidékről az az összes Délvidékkel kapcsolatos elég korai időktől keltezhető írásokat tartalmazza. Egy olyan gyűjtemény, amelynek az első darabja, ha jól emlékszem 1986-ban keletkezett, még régi Élet és Irodalomban. 1986-tól a teljes történelmet, tehát utána a rendszerváltozást, a 91-ben kitört háborút, annak az időszakát, az azután eltelt időszakot, egészen a ’90-es évek végéig utána az új évezredben és az utolsó esztendő 2021, tehát 1986-tól 2021-ig a Délvidékkel kapcsolatos írásaimnak a sajátos szempontok alapján, forrásvidék gyűjtemény alapján összeszedett kollekciója.”

Domonkos László
Délvidéki cappriciók-Gondolatok a forrásvidékről
Zenta

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.