Ugrás a tartalomra

Desiré Central Station 2016 (videó)

2016.10.14
09:19
A Desiré Central Station 2016 nemzetközi regionális kortárs színházi fesztivál november 13-kezdődik Szabadkán
A Desiré Central Station 2016 nemzetközi regionális kortárs színházi fesztivál november 13-kezdődik Szabadkán. Az előadásokat három helyszínhelyen játsszák, a Kosztolányi Dezső Színházban, a Jadran Színpadon, valamint a Kortárs Galériában. A sokat sejtető, többféleképpen értelmezhető Borderline, vagyis Határvonal nevet kapta az idei fesztivál. Urbán András, igazgató: "Az idei fesztivál alcíme a Borderline, ez nyilván egy pszichikai állapotnak az elnevezése, ugyanakkor a határ és a vonal szó bizonyos asszociációkat kelt fel az emberekben, ugyanúgy egyfajta szlogenként is lehet értelmezni, nyilván egy újra értelmezést ezekben a jelen viszonyokban, amiben élünk, bár mi viccből mondtuk, hogy, már régen túl léptük ezt a kifejezést, a Borderline-t." A fesztiválon 12 társulat mutatkozik be, Magyarországról, Romániából, Boszniából, Szlovéniából, Montenegróból és Szerbiából. 15 előadás szerepel a programfüzetben. "Nehezen jutottunk el eddig a pontig az idén is mint az utóbbi években leginkább nyilván a támogatásainknak leginkább köszönve, illetve a támogatások hiányának köszönhetően lényegesen kisebb költségvetésből gazdálkodik a fesztivál, mint tavaly vagy az előző években, sajnos ez így van, annak ellenére, hogy a fesztivál évről évre jobb."



Szabadka Város, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., valamint a Tartományi Kulturális és Tájékoztatási Titkárság is támogatta a fesztivált. A rendezvény november 20-ig tart. A jegyek már foglalhatók és szerdától megvásárolhatók a Kosztolányi Dezső Színház és a Jadran Színpad pénztárában.  
Szabadka
fesztivál
Kosztolányi Színház
Desiré
Borderline
Urbán András

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.