Ugrás a tartalomra

Dobó Engi Florinda nyerte a Podolszki Publicisztikai Pályázatot

2021.06.03
07:32
2021.06.03
17:03
Forrás
Magyar Szó, Pannon RTV
Két jelenlegi és egy korábbi munkatársunk is nyert a XXIV. Podolszki József Publicisztikai Pályázaton. Az első díjat a Pannon RTV szerkesztője Dobó Engi Florinda: Az én apukám elhagyott bennünket? című írása nyerte el.

Két jelenlegi és egy korábbi munkatársunk is nyert a 24. Podolszki József Publicisztikai Pályázaton. Dobó Engi Florinda, a Pannon RTV szerkesztője az első díjat nyerte el, míg Matijevics Anikó a Pannon korábbi munkatársa harmadik helyezett lett. A zsűri két különdíjat is odaítélt, az egyiket a Pannon Presszó rádióműsorból ismert Juhász Petra kapta meg. Az idei díjátadó ünnepséget június 15-én tartják meg a Podolszki József Irodalmi Emléknapon.

Az érdeklődök olyan írásokat küldhettek be, amelyeket még semmilyen formában sem publikáltak előtte. Dobó Engi Florinda tárcával jelentkezett. A Pannon RTV szerkesztője elmondta, az utolsó pillanatban küldte be munkáját. „A címe a munkámnak az volt, hogy Az én apukám elhagyott bennünket?. A jelenlegi, illetve az elmúlt években is a járványhelyzet miatt olyan élethelyzetekkel találkoztam a munkám során, és a magánéletem során is, hogy pont megszülethetett ez a mű. Igazából ez egy valós eseményen alapul, egy beszélgetésem kapcsán, amikor az anyuka elmesélte, hogy az ő kisfia ezt megkérdezte tőle, mivel az apuka a határon túl maradt, amikor lezárták a járvány miatt a szerb-magyar határt, és ez adta az ihletet. A tartalma, a lényege valós.”

Juhász Petra, a Pannon Presszó műsorvezetője már teljesen megfeledkezett a pályázatról. A munkatársai értesítették, hogy különdíjas lett. „Először próbálkoztam a jegyzet írásával. Nagyon szeretem egyébként ezt a műfajt, mert véleményközlő. Úgy érzem, hogy ez közel áll a személyiségemhez. Szeretem kimondani, megmondani a dolgokat. Bevilágít a Föld az ablakon lett a címe ennek az alkotásnak. Rövid terjedelmű. Tulajdonképpen arra hívja fel a figyelmet, hogy jobban figyeljünk oda a természeti kincsekre, turisztikai helyekre, amelyek itt, a Földön találhatóak.”

A második helyezést Piros Bálint érdemelte ki A négykerekű forradalmár elnevezésű művével. Matijevics Anikó lett a harmadik. A másik különdíjat pedig Szerda Zsófiának ítélték oda Amikor majdnem megoldottam a világ legnagyobb problémáját című pályamunkájáért.

Podolszki József publicisztikai pályázat
Dobó Engi Florinda

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.