Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dobó Engi Florinda nyerte a Podolszki Publicisztikai Pályázatot

2021.06.03
07:32
2021.06.03
17:03
Forrás
Magyar Szó, Pannon RTV
Két jelenlegi és egy korábbi munkatársunk is nyert a XXIV. Podolszki József Publicisztikai Pályázaton. Az első díjat a Pannon RTV szerkesztője Dobó Engi Florinda: Az én apukám elhagyott bennünket? című írása nyerte el.

Két jelenlegi és egy korábbi munkatársunk is nyert a 24. Podolszki József Publicisztikai Pályázaton. Dobó Engi Florinda, a Pannon RTV szerkesztője az első díjat nyerte el, míg Matijevics Anikó a Pannon korábbi munkatársa harmadik helyezett lett. A zsűri két különdíjat is odaítélt, az egyiket a Pannon Presszó rádióműsorból ismert Juhász Petra kapta meg. Az idei díjátadó ünnepséget június 15-én tartják meg a Podolszki József Irodalmi Emléknapon.

Pannon RTV

Az érdeklődök olyan írásokat küldhettek be, amelyeket még semmilyen formában sem publikáltak előtte. Dobó Engi Florinda tárcával jelentkezett. A Pannon RTV szerkesztője elmondta, az utolsó pillanatban küldte be munkáját. „A címe a munkámnak az volt, hogy Az én apukám elhagyott bennünket?. A jelenlegi, illetve az elmúlt években is a járványhelyzet miatt olyan élethelyzetekkel találkoztam a munkám során, és a magánéletem során is, hogy pont megszülethetett ez a mű. Igazából ez egy valós eseményen alapul, egy beszélgetésem kapcsán, amikor az anyuka elmesélte, hogy az ő kisfia ezt megkérdezte tőle, mivel az apuka a határon túl maradt, amikor lezárták a járvány miatt a szerb-magyar határt, és ez adta az ihletet. A tartalma, a lényege valós.”

Pannon RTV

Juhász Petra, a Pannon Presszó műsorvezetője már teljesen megfeledkezett a pályázatról. A munkatársai értesítették, hogy különdíjas lett. „Először próbálkoztam a jegyzet írásával. Nagyon szeretem egyébként ezt a műfajt, mert véleményközlő. Úgy érzem, hogy ez közel áll a személyiségemhez. Szeretem kimondani, megmondani a dolgokat. Bevilágít a Föld az ablakon lett a címe ennek az alkotásnak. Rövid terjedelmű. Tulajdonképpen arra hívja fel a figyelmet, hogy jobban figyeljünk oda a természeti kincsekre, turisztikai helyekre, amelyek itt, a Földön találhatóak.”

Pannon RTV

A második helyezést Piros Bálint érdemelte ki A négykerekű forradalmár elnevezésű művével. Matijevics Anikó lett a harmadik. A másik különdíjat pedig Szerda Zsófiának ítélték oda Amikor majdnem megoldottam a világ legnagyobb problémáját című pályamunkájáért.

Podolszki József publicisztikai pályázat
Dobó Engi Florinda

Most

22:11, Frissítve: 22:23

Magabiztos 25 gólos győzelem Kamerun ellen

A szerb női kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte a spanyolországi világbajnokságon. Szerbia együttese Kamerunt 43:18-ra győzte le a csoportkör második fordulójában.
21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 22:20

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű