Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Raffai Csaba

Don Juan az Újszegedi Szabadtéri Színpadon

2019-07-19
12:56
2019-07-19
16:33
Forrás
Pannon RTV
Megtartották a Don Juan premier előtti sajtónyilvános főpróbáját. A Moliére darabra még a bemutató előtt minden jegy elkelt.

Több év kihagyás után ismét megnyílt a szegedi szabadtéri újszegedi játszóhelye. A Szegedi Szabadtéri Játékok keretében a színpad nyitóprodukciója Moliére Don Juanja volt pazar szereposztásban, O. Horváth Sári és Herczeg T. Tamás kettős rendezésében.

Herczeg a Játékok igazgatójaként elmondta, hogy Magyarország legnagyobb befogadóképességű és legjelentősebb szabadtéri színházi fesztiváljának programja, már egy évvel a nyitás előtt elkészül és mindig minden műfajban van bemutató. „Elég pontos képünk van arról, hogy az adott műfajban hány előadás várható, hogy megtelik a közönség számára, honnan érkezik a mi közönségünk, mik a műfaji preferenciáik, és egyáltalán, mik a nézői szokások. Ez egy hasonló munkafolyamat a kereskedelmi marketinghez, azzal a különbséggel, hogy mi mindig a megmért igények fölé lövünk.”

Az újszegedi bemutatón az elmúlás tematikát is kidomborították, ezért a szokásosnál érettebb korú színészeket kértek fel a szerepekre. A címszerepet játszó Jakab Tamás azt mondja, nagyon sok a közös vonás a saját személye és a karakter párhuzamában. „Az nem korhoz kötött, hogy ki mennyire veti magát bele az életbe, és mennyire szeretné kitombolni magát. Van, aki húszéves koráig tombolja ki magát, de én magamról tudom, hogy én még nem igazán tomboltam ki magam a magánéletben sem, úgy értelmezem, hogy még nem értem a végére, hogy leülhetnék egy székre, hogy na, most már vége, megnyugodtam.”

A Játékok Újszegedi Szabadtéri Színpadán a következő előadás augusztus elején a Koldusopera lesz.

Szegedi Szabadtéri Játékok
Szegedi Szapadtéri Színpad
Don Juan
főpróba
premier
Moliére
bemutató
O. Horváth Sári
Herczeg T. Tamás
szabadtéri színházi fesztivál
színház
Jakab Tamás

Most

Népszerű

kokain por

Kokainfogás Röszkén

Százmillió forint értékű kokainfogás volt a röszkei határátkelőn – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Pöcegödörbe dobta kisbabáját

Megölte újszülött gyermekét egy 25 éves nő az Apatin melletti Szondon. Sajtóinformációk szerint az anya a csecsemőt az udvarban található szennyvízgödörbe dobta.