Ugrás a tartalomra

Don Juan az Újszegedi Szabadtéri Színpadon

2019.07.19
12:56
2019.07.19
16:33
Forrás
Pannon RTV
Megtartották a Don Juan premier előtti sajtónyilvános főpróbáját. A Moliére darabra még a bemutató előtt minden jegy elkelt.

Több év kihagyás után ismét megnyílt a szegedi szabadtéri újszegedi játszóhelye. A Szegedi Szabadtéri Játékok keretében a színpad nyitóprodukciója Moliére Don Juanja volt pazar szereposztásban, O. Horváth Sári és Herczeg T. Tamás kettős rendezésében.

Herczeg a Játékok igazgatójaként elmondta, hogy Magyarország legnagyobb befogadóképességű és legjelentősebb szabadtéri színházi fesztiváljának programja, már egy évvel a nyitás előtt elkészül és mindig minden műfajban van bemutató. „Elég pontos képünk van arról, hogy az adott műfajban hány előadás várható, hogy megtelik a közönség számára, honnan érkezik a mi közönségünk, mik a műfaji preferenciáik, és egyáltalán, mik a nézői szokások. Ez egy hasonló munkafolyamat a kereskedelmi marketinghez, azzal a különbséggel, hogy mi mindig a megmért igények fölé lövünk.”

Az újszegedi bemutatón az elmúlás tematikát is kidomborították, ezért a szokásosnál érettebb korú színészeket kértek fel a szerepekre. A címszerepet játszó Jakab Tamás azt mondja, nagyon sok a közös vonás a saját személye és a karakter párhuzamában. „Az nem korhoz kötött, hogy ki mennyire veti magát bele az életbe, és mennyire szeretné kitombolni magát. Van, aki húszéves koráig tombolja ki magát, de én magamról tudom, hogy én még nem igazán tomboltam ki magam a magánéletben sem, úgy értelmezem, hogy még nem értem a végére, hogy leülhetnék egy székre, hogy na, most már vége, megnyugodtam.”

A Játékok Újszegedi Szabadtéri Színpadán a következő előadás augusztus elején a Koldusopera lesz.

Szegedi Szabadtéri Játékok
Szegedi Szapadtéri Színpad
Don Juan
főpróba
premier
Moliére
bemutató
O. Horváth Sári
Herczeg T. Tamás
szabadtéri színházi fesztivál
színház
Jakab Tamás

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:17

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.
10:37

24 órán keresztül mérik a sebességet

Fokozott sebesség-ellenőrzés van érvényben a szerbiai utakon a május elsejei és a pravoszláv húsvéti ünnepek miatt. Az eddigi statisztikai adatok szerint ugyanis a május elsejei ünnepek ideje alatt megnő a balesetben elhunytak száma.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.