Ugrás a tartalomra

Drámapályázatot hirdet a szabadkai Népszínház Magyar Társulata

2018.08.28
23:38
A pályázat célja, hogy segítse az új magyar színművek létrejöttét, valamint lehetőséget adjon a fiatal pályakezdő drámaíróknak.

Pályázati feltételek:

- A pályázatra vajdasági vagy vajdasági származású magyar alkotók egész estét betöltő színműveit várjuk.

- Pályázhatnak olyan szerzők is, akiknek egyéb színpadi műveit már bemutatták vagy megjelentették, valamint olyanok is, akik drámaíróként még nem mutatkoztak meg.

- A pályamű még nem publikált, színre nem került alkotás legyen.

- Egy pályázó egy alkotással pályázhat.

- A pályamű lehetőleg bemutatható legyen szabadkai Népszínház Magyar Társulatának művészi és technikai apparátusával.

- Tematikai és műfaji megkötés nincs.

A háromtagú bírálóbizottság a beérkezett pályaművekből kettőt díjaz, amelyet a Népszínház Magyar Társulata október végén bemutat a Délvidéki Magyar Színjátszás Napjának alkalmából rendezett Kortárs Vajdasági Magyar Szerzők Felolvasószínházában.

A két nyertes pályamű egyenként 20.000 dináros pénzjutalomban részesül!

Ezen felhívás megjelenésétől tekintjük nyitottnak a pályázatot. A pályaművek végső beérkezési határideje: 2018. október 12.

Az alkotásokat elektronikus formában a következő e-mail címre várjuk: office@szabadkaiszinhaz.com – a tárgymezőben kérjük feltüntetni: Drámapályázat.


Mindkét esetben kérjük feltüntetni a pályázó nevét és elérhetőségeit (telefonszám, e-mail cím, stb.)!
A hiányos vagy jeligés pályázatokat nem tudjuk figyelembe venni.
A pályázatról bővebb információ a Magyar Társulat 024 556-429-es telefonszámán kérhető.

Szabadkai Népszínház Magyar Társulata

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.