Ugrás a tartalomra

A Durindó fellépőinek produkcióit értékelték Zentán (videó)

2016.11.14
08:59
Az idei Durindó fellépőinek produkcióit értékelték vasárnap este Zentán
Az idei Durindó fellépőinek produkcióit értékelték vasárnap este Zentán. Az eseményen huszonöt szólista, illetve csoport kapott meghívást, akiknek teljesítményét ezúttal is a neves szakemberekből álló szakmai bizottság véleményezte. Közösen figyelték és értékelték a Durindón bemutatott produkciókat a fellépő csoportok vezetői és a szakmai bizottság tagjai a Zentán megtartott összejövetelen. Koncz Lázár, elnök, Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, Oromhegyes: „Nem tudhatunk mindent, tehát nagyon is nagy szükségünk van a jó tanácsra, és hát hogy hol a hiba, ők elmondják, azért vannak itt.” A résztvevők rendkívül hasznosnak ítélték az elhangzottakat. Vörös Róbert, elnök, Mendicus Művészeti Központ, Csantavér: „Sűrűbben kellene ilyen rendezvényeket szervezni, mert a zsűritagok, az összes, aki itt volt, az mind olyan tanácsokkal látja el a zenekarokat, a kórusokat meg az egyéb fellépőket is, amik útján érdemes menni.”



A szakmai bizottság tagjai a visszatérő jelenségekre is igyekeztek felhívni a résztvevők figyelmét. Németh István, nyugalmazott munkatárs, Zenetudományi Intézet, MTA: „Elő-előfordul, hogy az életkor előre haladtával megfárad a hang, ezt tudomásul kell venni, emberek vagyunk, és hát előfordul az, hogy nem eléggé egységes az éneklés, dalolás, az énekesek-zenészek nem teljes összhangban adják elő a produkciót, mint ahogy előfordul olyasmi is, hogy rossz hangon kezdnek.” Az idei értékelés abban különbözött az előző években megszokottól, hogy Raj Rozália személyében ezúttal már viseletszakértőt is be tudták vonni a munkába. Szabó Gabriella, a Durindó és Gyöngyösbokréta Fesztiváltanácsának elnöke: „A csoportvezetők próbálják követni azokat az útmutatásokat, amiket egy-egy ilyen alkalommal kapnak, és érezhető a szándék a jobbításra.” A zentai az idei Durindó harmadik értékelő rendezvénye volt. Korábban Temerinben és Veprődön is tartottak hasonló összejöveteleket.

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.