Ugrás a tartalomra

Egy hét múlva jönnek a Tinik

2021.11.21
15:10
2021.11.21
21:50
Forrás
Pannon RTV
Megtartották a harmincadik Tini-Ifjúsági Énekes Vetélkedő főpróbáját. A döntő jövő szombaton lesz a temerini sportcsarnokban. Idén a helyi Baksheesh Band kíséri az énekeseket.

A 30. Tini-Ifjúsági Énekes Vetélkedő versenyzői már hónapok óta készülnek, gyakorolnak. A főpróbát vasárnap tartották a temerini színházban.

Fábián Bálint, versenyző, Magyarkanizsa: „A Magna Cum Laude együttestől a Pálinka Dallal készültem. Ezt a dalt, hogy miért is választottam, főzöm a pálinkát már gyerekkorom óta, legalább olyan régóta amióta muzsikálok, szóval a kettőt ötvözzük, a kellemest a hasznossal kössük össze.”

A zenét idén a helyi Baksheesh Band szolgáltatja, kiegészülve egy fúvós szekcióval és két kísérő vokállal.

Faragó Aurél, szóló gitáros, Baksheesh Band, Temerin: „A Baksheesh próbatermében zajlottak a próbák. Ez egy óriási csapatmunka volt mindenkinek, mindenki kivette a részét belőle, úgyszintén a Flóri is, a László is ott voltak a próbákon, és az énekesek is megjelentek. Jó hangulat volt nagyon, és azt kell még elmondjam, hogy sok kihívás volt. Kevés idő is volt az egészre, de úgy gondolom, hogy egész jól sikerült minden.”

A versenyre idén 15-en jelentkeztek. Nyolcan a tini és heten az ifjúsági kategóriába, valamint tíz egykori Tini győztes is érkezik a gálára.

Gőz László, szervező-műsorvezető, Temerin: „Ajánlottam, hogy legyen egy ilyen nosztalgikus hangulata is a Tininek, nemcsak verseny jellege, hanem a szünet után kicsit nézzünk vissza a múltba, hogy hogyan is nézett ez ki valamikor. Szerintem érdemes a nagyközönség előtt ezt kivetítőn részletekben is bemutatni.”

A 30. jubiláris Tini és Ifjúsági Énekes Vetélkedőt méltóképpen szerették volna megünnepelni, de sokáig kétséges volt, hogy sikerül-e. Amennyiben a járványügyi helyzet engedi jövő szombaton a temerini sportcsarnokban kerül sor az eseményre.

Varga Flórián, elnök, Szirmai Károly MME: „Az önkormányzattal csakis szoros együttműködésben tudtuk ezt megvalósítani, főleg a járványhelyzet miatt is, úgyhogy a polgármesterrel, és a polgármester helyettessel, meg a temerini önkormányzat képviselő testületének az elnökével, Pásztor Róberttal, közösen beszéltük meg, közösen döntöttük el, hogy megszervezzük a fesztivált, november 27-én, este fél nyolctól a sportcsarnokban.”

Belépőjegyeket hétfőtől péntekig a temerini színház klubjában lehet megvásárolni, reggel hét, és este kilenc óra között, de erre a helyszínen is lesz lehetőség, kétszáz dináros áron. A belépéshez nem szükséges védettségi igazolás.

Temerin
Tini
Tini-Ifjúsági Énekes Vetélkedő
Baksheesh Band
sportcsarnok

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.