Ugrás a tartalomra

Egyházzenei gyermekkórus-fesztivált tartottak Adán

2022.10.09
17:32
2022.10.10
16:11
Forrás
Pannon RTV
A népszerűsége három éve töretlen, jelzi ezt az is, hogy évről évre sokasodik a különböző településekről érkező fellépő kórusok száma.

Az egyházi énekek szépségére és a hit bátor megélésére hívja fel a figyelmet az adai egyházzenei gyermekkórus-fesztivál.

A 13 éves Puszenyik Petra már 4 éve aktív tagja az eseményt szervező Szentháromság kórusnak, amely jelenleg több mint 60 aktív tagot számlál. „Második kórusfesztiválom és én nagyon jól érzem itt magam. Nagyon jó a közösség, nagyon szépeket énekelünk, sok helyre eljutunk.”

A mostani fesztiválon a vendéglátó adaiak mellett a Kelebiáról, Temerinből, Csantavérről, Tóthfaluból és Óbecséről érkezett kórusok is felléptek. Stefaniga Ottília, vezető, Schola Cantorum Énekkar, Óbecse: „A mi kórusunk a honfoglalás 1100. évfordulójára alakult, tehát 1996-ban. A gyerekekkel, akikkel ma itt vagyunk, nagy örömünkre szolgál, hogy itt lehetünk, mert úgy érezzük, hogy ez a valamikori Ezüstcsengőnek valamiféle folytatása, legalábbis mi ezt így éljük meg.”

Az adai Szentháromság gyermekkórusnak az esemény egy ajándék, mert itt együtt élhetik meg a közösségbe énekelt hitet, a keresztény vallásukat, ami összeköt - mondta el ünnepi köszöntőjében a kórus vezetője, Barna Helga. „Számunka nagyon fontos az, hogy az egyházmegyénken belül azokat a gyermekeket szólítsuk meg, akik a saját egyházközösségükben valamilyen módon énekkel dicsőítik Istent. Kórusokat kerestünk, karvezetőket kerestünk, mindazokat, akik az egyházmegyén belül működnek. Úgy gondoltuk, hogy velük szeretnénk szorosabbra fűzni a kapcsolatunkat.”

A rendezvény megmozgatja az adai hívőközösséget - mondta Szungyi Károly adai esperes plébános. „Ezekben az énekekben csodálatos módon bele van szőve a teológia is önmaga, vagyis az istentudomány. Az Atyáról, a Fiúról, a Szentlélekről, a Szentháromságról tehát, vagy Máriáról, tehát mindig valami újat kapok, tapasztalok. Ugyanezt tudom elmondani a hívek részéről is.”

Az adai Szentháromság Plébániatemplomban szervezték meg a gyermekkórus-fesztivált.

egyházzene
kórusfesztivál
fesztivál
gyermekkórus
Stefaniga Ottília
Barna Helga
Szungyi Károly

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.