Ugrás a tartalomra

Egyre színesebb az óbecsei Szivárvány

2023.06.13
10:01
2023.06.13
17:44
Forrás
Pannon RTV
Közel 30 amatőr vajdasági festő alkotásaiból nyílt hétfőn este kiállítás Óbecsén. A Szivárvány Festőcsoport tagjainak a munkáit július elsejéig lehet megtekinteni a Városi Színház Kör Galériájában.

Eltérő technikákkal különböző témákat örökítettek meg az óbecsei Szivárvány Festőcsoport amatőr alkotói, akiknek legújabb munkáiból tegnap nyílt kiállítás a Városi Színház Kör Galériájában. Fehér Erzsébet 9 éve tagja a Szivárványnak, a tájképek után az idén először új témával állt közönség elé: „Vászonra került már kutya, macska, tigris, hattyú. Sasokat már nagyon sokat festettem. Volt megrendelésem is házi kedvencekre, most ez a mindenem.” 

Kotyogó sejlik fel az egyik képen, a mellette lévő címe pedig az, hogy Rossz borból lesz a jó konyak. Szecsődi Ferenc állatorvos és homeopata már egyetemista kora óta fest, újabban a szintetikus kubizmusnak hódol: „Azt szeretem, amikor van egy kép, és meg lehet állni előtte gondolkodni rajta, hogy mi ez. Ha ránéz az ember, a kép darabokban van, de rögtön összeállnak gondolatban, hogy mi, hogyan…A kubizmus lényege az, hogy elölről, hátulról, fölülről, alulról lássuk, és alkossunk az elménkben egy képet, társítunk hozzá egy gondolatot, és amikor ezt elérem magamnál és a közönségnél, akkor nagyon boldog vagyok.” 

Fehér Eleonóra most először mutatkozik be a Szivárvány kiállításán. Bár régóta fest, a csoporthoz csak nemrégiben csatlakozott: „Kapok tanácsokat, melyik fajta festékkel hogyan és mire kell festeni, hogy jönnek a fények, ilyen szakmai tanácsokat kapok, a többi a saját élményem, a saját megnyugtatásomra csinálom, kikapcsolódás a számomra.” 

A Szivárvány festőcsoport tagjait nem csak a közös hobbi tartja össze.  

Szalontai Margit, Óbecse: „Társalogni, barátkozni, nagyon szeretjük egymást, ez az igazság. Ha egy kicsit tovább nincsen találkozó, alig várjuk, hogy találkozzunk.” 

A Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör keretében 2002 óta működő Szivárvány festőcsoportban jelenleg 26-an vannak, és mindannyian bemutatkoznak ezen a tárlaton. Összesen 53 alkotást láthat a közönsége.  

Tóth Kása Piroska, vezető, Szivárvány festőcsoport, Óbecse: „Több technika van, új emberek új technikát hoztak, és ez nekünk reményt nyújt, hogy a közeljövőben, sőt a távolabbi jövőben is megmarad a Szivárvány.” 

A kiállítás július elsejéig tekinthető meg az óbecsei Városi Színház Kör Galériájában. 

Óbecse
festő
festészet
Szivárvány Festőcsoport
Szivárvány

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.