Ugrás a tartalomra

Elhunyt Dragan Nikolić

2016.03.11
11:45
2020.02.29
11:40
Elhunyt Dragan Nikolić, a szerb színjátszás és filmművészet legendás alakja
Elhunyt Dragan Nikolić, a szerb színjátszás és filmművészet legendás alakja. Nikolić mögött több mint száz ragyogóan eljátszott szerep van, amelyekben megmutatta, hogy egyaránt el tudja játszani az ismeretlen nemzeti hőst, a romantikus hódítót, a gyanús alakokat és a társadalom peremén lévőket is - írja az Atelje 212. Dragan Nikolić 1943. augusztus 20-án született Belgrádban. 17 évesen vették fel a Belgrádi Színművészeti Akadémia, ahol a legfiatalabb hallgató volt. Karrierjét 1964-ben kezdte egy kisebb filmszereppel a Pravo stanje stvari című filmben. Utolsó szerepét a Montevideo, vidimo se című filmben játszotta tavaly. A legnagyobb népszerűséget az Otpisani című filmsorozatban alakított szerepe hozta meg neki. Ötvenéves karrierje során csaknem 180 film- és tévészereplése volt, és számos díjat nyert. Dragan Nikolić hosszú, súlyos betegség után péntek reggel életének 72. évében hunyt el. (Vajdaság MA, Tanjug)
elhunyt
meghalt

Most

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.