Ugrás a tartalomra

Elhunyt Faragó Árpád

2023.02.26
17:15
2023.02.26
17:46
Forrás
Pannon RTV
A nyugalmazott színművész és író elhivatottsággal végzett sokoldalú munkásságát egyebek mellett Magyar Életfa díjjal és a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével ismerték el.

Életének 92. évében elhunyt Faragó Árpád nyugalmazott színművész, a Magyar Szó Kilátó mellékletének rendszeres szerzője. A Drávaszögben, Hercegszőllősön református lelkészcsaládban született 1931. december 1-jén. Az általános iskolát szülőfalujában, a középiskolát Kiskunhalason, Mohácson és Szabadkán végezte. Az Újvidéki Egyetem Magyar Tanszékén 1969-ben szerezte meg az általános iskolai tanári oklevelet. 1953-tól 1955-ig a zombori színház magyar társulatának, 1955-től 1959-ig a szabadkai Népszínház, 1959-től 1985-ig az Újvidéki Rádió színészegyüttesének művésze volt. 1985 és 1995 között az Újvidéki Színház igazgatói tisztségét töltötte be.

Több könyve is megjelent. Faragó Árpád elhivatottsággal végzett sokoldalú munkásságát egyebek mellett Magyar Életfa díjjal és a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével ismerték el. Faragó Árpád búcsúztatása pénteken 12 óra 30 perckor lesz az újvidéki városi temetőben.

Faragó Árpád

Most

20:56

Palicson is hódított a Semmelweis

Meghódította a mozikat Magyarországon a Semmelweis című film, erről tanúskodnak a magyar Nemzeti Filmintézet által még idén február közepén nyilvánosságra hozott adatok.
19:17, Frissítve: 19:24

Arany János-érmet kapott Takács Márta

A Magyar Tudományos Akadémia 197. közgyűlésén, Budapesten a külhoni magyar kutatók munkáját elismerő Arany János-érmet vehetett át dr. Takács Márta, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar rendes egyetemi tanára.
16:43, Frissítve: 18:02

Amikor a bánáti szívósság sző nagy terveket

A majdányi régészeti lelőhelyet, a Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület székházát, a törökkanizsai könyvtár épületét és az 1858-ban épült Szent György-plébániatemplomot tekintették meg a VMSZ politikusai.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.