Ugrás a tartalomra

Elhunyt Gyarmathy Ágnes

2023.04.28
07:47
2023.04.28
12:41
Forrás
index.hu
A Munkácsy Mihály-díjas díszlet- és jelmeztervező, egyetemi tanár, az Oscar-díjas Mephisto című film jelmeztervezője 82 éves volt.

Halálhírét a Színház és Film Intézet közölte. Gyarmathy Ágnes 1941. augusztus 9-én született Budapesten. Pályafutását 1960 és 1962 között a Pécsi Nemzeti Színházban kezdte színésznőként, majd a poznani Képzőművészeti Főiskola hallgatója lett. Ekkor terelődött a figyelme a díszlet- és jelmeztervezés felé.

Több mint 500 színházi előadáshoz tervezett díszletet, jelmezt vagy mindkettőt. Számos jelentős színházban dolgozott, a Szegedi Nemzeti Színházban, a debreceni Csokonai Színházban, a kecskeméti Katona József Színházban, a Békéscsabai Jókai Színházban és a Budapesti Operettszínházban.

Több magyar tévéjáték és film, köztük Szabó István Oscar-díjas Mephistójának jelmezeit is ő készítette.

Gyarmathy Ágnes
jelmez
díszlet
elhunyt

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.