Ugrás a tartalomra

Elhunyt Loretta Lynn, a legendás country énekesnő

2022.10.05
07:24
Karrierje alatt több mint 45 millió albumot adott el.

90 éves korában elhunyt a legendás country énekesnő, Loretta Lynn. Karrierje alatt több mint 45 millió albumot adott el. 18 alkalommal jelölték Grammy-díjra. A mi drága édesanyánk, Loretta Lynn, ma reggel álmában elhunyt, az imádott tanyáján, Hurricane Millsben - áll a család keddi közleményében.

1932. április 14-én született Kentuckyban, egy nyolcgyermekes családba. 15 éves korában hozzáment Oliver Lynnhez, akivel annak haláláig, 48 évig voltak együtt. Loretta otthon kezdte el írni a saját dalait.

Az I’m a Honky-Tonk Girl című felvétele 1960-ban jelent meg. Ezzel robbant be a köztudatba. Az énekesnő utolsó albumát 2018-ban adta ki.

Loretta Lynn
country
énekes
halál

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.