Ugrás a tartalomra

Elhunyt Louis Gossett Jr.

2024.03.29
21:05
Forrás
VajdaságMa
Életének 88. évében, csütörtök este meghalt Louis Gossett Jr. amerikai színész.

Ő volt az első fekete férfi, aki elnyerte a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjat. Halálának okát nem közölték. Louis Gossett Jr. Oscar-, Primetime Emmy-, valamint többszörös Golden Globe-díjas volt. Gossett unokatestvére, Neal L. Gossett a CBS Newsnak megerősítette a hírt. Louis Gossett Jr. az 1950-es évek végén kezdte pályafutását, többnyire televíziós sorozatok epizódszerepeiben tűnt fel. 1961-ben A napfény nem eladó című film mellékszerepével debütált a mozivásznon. Ezt követően több mint tíz éven át televíziós filmekben szerepelt, és a Gyökerek című tévésorozat hozta meg számára az ismeretséget 1977-ben. 1982-ben az ifjú Richard Gere főszereplésével készült Garni-zóna (Tiszt és úriember) című filmben tűnt fel. Egy kemény kiképzőtisztet formált meg, mellyel kivívta a kritikusok elismerését és elnyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat.

meghalt
in memoriam

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.