Ugrás a tartalomra

Élő hagyományok az Interetno fesztiválon

2023.08.21
20:51
2023.08.23
07:16
Forrás
Pannon RTV
Újra benépesült Szabadka központja a mesterporta termékeivel. Kirakodóvásárral, látványműhellyel és fotókiállítással indított az Interetno a nulladik napon.

Idén először látványműhelyek is működnek Etnopolisban. Néhány mesterség csínját-bínját mutatják meg a vállalkozó szellemű látogatóknak. Lehet szőni, fonni,horgolni,hímezni. Rumenjaković Katalin, kézműves, Népkör MMK: „Kint vagyunk reggel óta, először csak díszítettük a bemutatkozó sátrunkat, hogy az emberek láthassák is a kész munkákat. Nem ígérem, hogy ilyen színvonalon megtanulják rögtön, de az alapokat megtanítjuk.”

A budapesti Hagyományok Háza kiállítását mutatták be a Népkör Oláh Sándor körgalériájában A páva tündöklő színei címmel. A Fölszállott a Páva népművészeti vetélkedő két fotósának Váradi Leventének és Farkas Józsefnek a pillanatképeiből készítettek válogatást.

Vicai Olivér, fotós: „Ezek brutális kidolgozású képek, a nyomtatás első osztályú minőség, csíktalanok, úgy vannak kidolgozva, hogy az mese. A XXII. Interetno fesztiválnak ez egy ékköve ez a fotókiállítás. Olyan emberi érzések vannak a fotókon, amit tényleg csak a kulisszák mögött lehet megcsinálni. De a kulisszák mögött is egy annyira tehetséges fotós kell, hogy ezt csinálja, aki ezeket pont abban a pillanatban ott van és pont így tudja őket megörökíteni.”

A fesztivál kedden a Nyitóceremóniával és Kubinyi Júlia koncertjével várja a látogatókat.

Szabadka
Interetno
kirakodóvásár
Rumenjaković Katalin
Vicai Olivér

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.