Ugrás a tartalomra

Előadás és játék a legfiatalabbaknak a Szabadkai Gyermekszínházban (videó)

2017.02.26
13:51
A Szabadkai Gyermekszínház idei első premierje szombaton egy csecsemőszínházi produkció volt, Branislav Trifković rendezésében
A Szabadkai Gyermekszínház idei első premierje szombaton egy csecsemőszínházi produkció volt, Branislav Trifković rendezésében. A Pancsoló-Maszatoló című kétnyelvű pelenkás színházi előadás a 1-4 éves korosztálynak készült. A Szabadkai Gyermekszínház legújabb tipegőknek szóló előadásán is nagy volt az érdeklődés. Nagyszülők, szülők, sőt testvérek is lesték a piciket, hogyan reagálnak a korai színházi élményre. A legkisebbeknek szóló előadás alatt a nézők a színpadra kirakott párnákra ülnek le. Az előadás után pedig kötelező a színpadon maradni, hiszen közös játék keretében a gyerekek minden kelléket kipróbálhatnak.



Kocsis Endre már több babaelőadásban is szerepelt. Kocsis Endre, színész: „A különbség a sztoriban, a mesében van, maga a játszásmód szinte ugyanaz, rendezőfüggő, hogy ki mit kér, nagyjából ezek a nagy mozdulatok, színes, mosolygós, lírai stílus jellemez minden bébielőadást.” Branislav Trifković rendező a kisgyermekek mindennapi életeseményének elemeit, a kertészkedést, a fürdést és az altatást emelte be az előadásba. Branislav Trifković, rendező: „Ennek a projektnek a terve már júniusban körvonalazódott a fejemben. Az első lépcsőfoka éppen Emma, a kislányom volt, aki most itt van mellettem, mert az egész történetet a saját családomra alapoztam.” A Pancsoló-Maszatoló a Szabadkai Gyermekszínház márciusi repertoárjában is helyet kap majd.
Szabadkai Gyermekszínház
Pancsoló-Maszatoló

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.