Ugrás a tartalomra

Érkeznek a tinik

2023.11.26
14:37
2023.11.28
15:14
Forrás
Pannon RTV
Megtartották a 32. Tini Fesztivál főpróbáját a temerini színházteremben. Az idei versenyen összesen 17 fellépő mutatja meg tehetségét. A vetélkedőt december 2-án, szombat este 19:30-kor a temerini sportcsarnokban tartják meg.

Varga Szitár Hanna számára nem idegen a színpad varázsa, ugyanis a korábbi években már több énekversenyen is részt vett. Az idei versenyre Csobot Adél Swing hatás című dalával készül.

„A próbák nagyon jó hangulatban teltek. Mindent megtettek, hogy minél többet fejlődhessünk. Mondtak kritikákat is nyilván, de azért jöttünk, hogy megmondják mi nem jó, és nem azért, hogy azt mondják, mennyire jó, és közben nem is.”

Az énekeseket háromtagú zsűri értékeli a tiszta énekhang, a szövegértés, a mozgás és az interpretáció kritériumainak alapján.

Szerda Árpád, zsűritag: „Igyekszünk a megérzéseinkre is egy kicsit hagyatkozni, mert ez a megítélési rendszer eléggé megtudja nehezíteni a zsűri döntését, mert sokszor ellene megy annak, amit mi a színpadon látunk, mert vannak olyan énekesek, akiknél az összhatás annyira erős, hogy elnyomja a másik három elemet.”

A versenyzők a magyar táncdaloktól a korszerű slágereken át válogattak a vetélkedőre. Az énekeseket a fesztivál szervező csapata segítette az egy hónapon át tartó próbafolyamatok alatt.

Morvai Melinda, szervező: „Meg kell barátkozniuk a mikrofonnal, a zenekarra, a környezettel. Aki azt gondolja, hogy egyszerű az éneklés, az nagyon téves úton jár. Próbálja meg, és nyújtson egy olyan produkciót, hogy tátva maradjon a szám, és azt mondjam, hogy le a kalappal.”

A fesztivál az utóbbi években újításokkal is bővült.

Gőz László, szervező: „Nemcsak a sportcsarnok közönsége szavazhat a kedvenc énekesére a közönségdíjas kiválasztásában, hanem a TV nézők is voksolhatnak egy mobilapplikáción keresztül, az online világon keresztül, és mi ezt összeadjuk a végén, és így derül ki a közönségdíjas.”

A fesztivál gálaműsora alatt a Baraparty zenekar fogja szórakoztatni a közönséget. A belépőjegyek ára 300 dinár, amelyet elővételben a temerini színház klubhelyiségében lehet megvásárolni hétfőtől péntekig 19 és 21 óra között.

Tini Fesztivál
Temerin

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.