Ugrás a tartalomra

Érzelmi raktár = 9+1 Nemzetközi Művésztelep Mesterműhelye

2017.07.04
18:52
2024.03.19
08:50
Megnyílt a 9+1 Nemzetközi Művésztelep Mesterműhelye Bácskossuthfalván. A szombatig tartó rendezvény idei témacíme: Érzelmi raktár.

Hétfőn megnyílt a 9+1 Nemzetközi Művésztelep Mesterműhelye Bácskossuthfalván. A szombatig tartó rendezvény idei témacíme: Érzelmi raktár. A nagy hagyományú rendezvény második napján kezdő és már elismert művészek érkeztek az eseményre. 

Alkotnak a művészek. Ki szénrajzot készít, ki grafitot használ. De emellett más technikákat is alkalmaztak. Van, aki már nem először jár a Művésztelepen. Bicskei Anikó: „A művésztelepek számomra inkább arról szólnak, hogy barátkozzunk, kicsit új technikákat kipróbáljunk és tudjunk játszani. Én foltokkal, vonalakkal, pontokkal játszom idén.”

Érzelmi raktár – ez az idei témája a Mesterműhelynek. Miroslav Jovančić olyan mottót, témát próbált találni, amely minden művésznek megfelel, és nem zárja őket korlátok közé. A Művésztelepre a már elismert, neves művészek mellett frissen diplomázott, ifjú alkotók is érkeztek. Miroslav Jovančić, szelektor: „Úgy gondoltam, hogy az lenne az igazi, ha egy mix lenne az idei összejövetelen. Hogy azok, akiknek, mondjuk, már van nevük, vagy valamilyen fajsúlyú múltjuk, azokat valahogy társítsuk össze azokkal a fiatalokkal, akik most kezdenek küzdeni, keresik a helyüket és valahogy harcolnak a saját kis területükért. Így gondolkodtam és így is cselekedtem. Igazából van két nagy csoport, ami nagyon kompatibilis egymással.”

A bácskossuthfalvi művésztelep 1978 óta működik. A júliusi Mesterműhely pedig 13. alkalommal jött létre. Az ilyen jellegű események több okból is jelentősek. Forró Krisztián, szervező: „Célunk, hogy a ma tevékenykedő, akár itt Vajdaságban, akár a környéken, Magyarországon működő művészek, alkotók találkozzanak, fönntartsuk a kultúra ezen részét is, és így egy kicsit ismerkednek is egymással, illetve tudomást szereznek más telepekről is, ahová elmehetnek.”

Az elkészült alkotásokat idén is kiállítják majd a rendezvény végén. Július 7-én Bíró Tímea kötetét mutatják be, de fellép az Ethnokor zenekar is. 8-án pedig a tábor zárásaként egy kiállítást láthatnak az érdeklődők. A részvétel mindenki számára ingyenes.

9+1 Művésztelep Mesterműhelye
Bácskossuthfalva

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.