Ugrás a tartalomra

Évadnyitó a muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben (videó)

2016.11.27
10:58
Szombat este tartotta évadnyitóját a muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület
Szombat este tartotta évadnyitóját a muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület. Bemutatkozott a bánáti egyesület mind a 15 szakcsoportja és kiosztották az elmúlt évad legjobbjainak járó elismeréseket. Telt ház előtt tartotta évadnyitóját a muzslyai Petőfi Sándor MME. Erre az alkalomra külön szorgalommal készültek az egyesületben, hiszen a saját közönségük - szülők, nagyszülők, ismerősök - előtt kell ilyenkor bemutatkozniuk. Kardos Irén, Muzslya: „Ha nem volna a muzslyai Petőfi Kör, akkor a magyar gyerekeknek nem volna hol szerepelniük, hogy megmutassák a tudásukat, hogy milyen okosak, meg miket tudnak csinálni. A színészek is kitettek magukért. Nagyon jó előadást adtak, úgyhogy nekem nagyon tetszett a mai évadnyitó műsor.” vlcsnap-2016-11-27-15h58m12s34 Az elvándorlás Muzslyáról is nagy. Jelenleg nyolcezer lakosa van a helyi közösségnek, 5500-an magyarok. Az elmúlt évtized alatt 1500-an költöztek el innen. Juhász Törköly Krisztina, a muzslyai Petőfi Sándor MME elnöke: „Mindenki a jobb jövőt nézi és rengetegen elvándorolnak. Látjuk ezt a mi művelődési egyesületünkben is, hogy a fiatalok sajnos mindig kevesebben vannak. Itt a középkorosztályra gondolok. A diákok, a gyerkőcök hála Istennek még vannak, és én reménykedek abban, hogy bennük van a jövő. vlcsnap-2016-11-27-15h59m54s30 A korábbi nyolc pár helyett most már csak négy néptáncos pár van az egyesületben. Toborzásokkal, táncházakkal próbálják gyarapítani a csoportot. Somorai Péter, a Tiszavirág néptáncegyüttes művészeti vezetője: „Próbálkozunk továbbra is. Minden évben úgy van, hogy majdnem egy párral kevesebb, ami eljut a Gyöngyösbokrétára – minden fáradság mellett. Csak folytatjuk, nem hagyjuk el. Sajnos én vagyok a legöregebb, legidősebb itt, ahogy mondják. Állítólag már nem is nekem való az egész, de én se hagyom fel. Ha nyolcvanévesig, akkor nyolcvanéves koromig.”



Az egyesület arany plakettjét az elmúlt évadban Juhász Törköly Krisztina, Borki Kornélia és Tripković Miroslav érdemelték ki. Tripković Miroslav, citerás: „Hallottam, hogy a Katona Jani bácsi citeráz. Elmentem hozzá, elvittem a hangszert és mondtam, nézze, Jani bácsi, nekem ez van, és nem tudom, hogy mit kezdjek vele. Azt mondta, jó, és felstimmelte a hangokat, és kérdezte, hogy „Tudsz-e te zenélni?”. Mondom nem. Azt mondja, „Tudsz-e fütyülni?”. Mondom, azt tudok. „Az elég. Kezdjük!”” vlcsnap-2016-11-27-15h59m35s95 Az egyesületet tavaly Arany Érdeméremmel tüntették ki. Anyaországi támogatásból pedig sikerült felújítani a székházukat, javult a technikai felszereltségük is.
Muzslya
Petőfi Sándor MME

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.