Ugrás a tartalomra

Évadnyitó a muzslyai Petőfiben

2023.11.27
12:02
2023.11.27
16:13
Forrás
Pannon RTV
Évadnyitó műsort mutattak be tegnap a muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület székházában. A hagyományos rendezvényen átadták az egyesület arany plakettjét.

A szakcsoportok bemutatkozása mellett a 17. évadnyitó rendezvény másik célja az új tagok toborzása volt.

Az egyesület színháztermében minden korosztály fellépett, a legkisebbektől a legidősebbekig. Bemutatkoztak az amatőr festők, a népdalcsoportok, a néptáncosok, a citerások, a népmesemondók és a színjátszók is.

Dobó József, elnök, Petőfi Sándor MME: „Az évadnyitó műsornak valójában az a lényege, hogy minden, művelődési egyesületünkben működő egyénnek, szakcsoportnak lehetőséget adunk a fellépésre és a bemutatkozásra, és ily módon bemutatják az elmúlt idénynek egy-egy részletét. Az évadnyitó műsor ugyancsak arra is szolgál, hogy új tagokat toborozzunk, és ezt reméljük, hogy a következő évben többen leszünk a színpadon, illetve többen lesznek a nézőtérben is.”

A muzslyai művelődési egyesületben is fontosnak tartják a fiatalok bevonását a munkába. Bemutatkoztak a fiatal citerások, a kórus és a néptánccsoport tagjai is.

Süveg Hilda, a néptánccsoport vezetője: „Két tánccsoportom lép föl. A kicsik, ők vannak 15-en, ők egy gyermekjátékkal fognak fellépni, és a nagy tánccsoport, ami vegyesen van, középiskolás és fölnőtt korosztályból, ők moldvai táncokat adnak elő.”

Az egyesület elnöksége úgy döntött, hogy ezúttal Zombori Gáspárnak, az egyesület házmesterének arany plakettal köszöni meg az elmúlt húszévi szorgalmas munkáját. „Őszintén mondva nem vártam. Ez egy nagy meglepetés volt a számomra. Nem vártam, mivel fizetett munkás vagyok, nem vártam. Nagyon örülök neki.”

Az egyesület székházában december 9-én a Mozdulj! Petőfi! programsorozat keretében lépnek újra közönség elé a muzslyai műkedvelők.

Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület
Muzslya
Dobó József

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.