Ugrás a tartalomra

Ezer gyerek ropja a szabadkai nemzetközi modern táncversenyen

2023.12.10
13:09
2023.12.10
17:08
Forrás
Pannon RTV
Szerbia mellett Észak-Macedóniából, Bosznia-Hercegovinából és Magyarországról is érkeztek csapatok a megmérettetésre. A szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskolában 26 táncklubból mintegy 1000 versenyző mutatta be tánctudását.

Kicsik és nagyok csapatban, valamint egyéniben is számos kategóriában mérték össze tánctudásukat a nemzetközi táncversenyen, Szabadkán. A szerbiai, boszniai és az észak-macedóniai versenyzőkön kívül a magyarországi Szolnokról is érkeztek táncosok.

Győrfi Dalma, a Dalma Dance Club Sportegyesület elnöke, Magyarország: „60 gyerekkel érkeztünk erre a versenyre, nagyon sok koreográfiával szóló, duó, trió, illetve csapat és formációkkal. Nagyon sok stílusban mazsorettbe, hip-hop kategóriában, show kategóriában, dance kategóriában, akrobatikus, illetve Fit Kid gyakorlatokkal.”

Pásztor Sonja csapatával szintén Magyarországról érkezett Szabadkára. A tánc hároméves kora óta része az életének, mint mondja egy-egy megmérettetés még inkább összekovácsolja a csapatot, valamint jó alkalom a barátkozásra is.

Pásztor Sonja, versenyző, Magyarország:
„ Kettő csapattal és egy trióval lépek fel, nagyon jó a hangulat, nagyon tetszik, nagyon tetszenek a díszletek, nagyon szép minden.
- Izgulsz?
- Nem, már nem szoktam, régebben nagyon sokat, de most már bennem van a rutin.”


Nikolina Vukmanov Šimokov 10 éve táncol, koreográfiájában a modern táncmozdulatokat szaltókkal és aerobik elemekkel kombinálta.

Nikolina Vukmanov Šimokov, versenyző, Szabadka:
„ A zenén keresztül olyasmit tudok kifejezni, amit szavakkal nem, és nagyon szeretem ezt a sportot, soha nem válnék meg tőle.
- Mit vársz a mai naptól?
- Arra számítok, hogy a legjobbat nyújtom és a barátaim is, de nekünk nem az a fontos, hogy milyen helyen végzünk, hanem, hogy jól érezzük magunkat.”

Aleksandra Knezić a rendezvény szervezője szerint annak ellenére, hogy első alkalommal szervezték meg a versenyt óriási volt az érdeklődés.

„Ez egy nagy nemzetközi táncverseny, a modern táncban, amelyen mintegy 1000 gyerek vesz részt, 26 klubból, és minden korosztályból. Este pedig egy gálaestet tartunk, ahol a gyerekek a fődíjért küzdenek, tehát ez egy szép összejövetel.”

A program végén a díjak és az érmek mellett a verseny minden résztvevője ajándékban is részesül, a legjobb eredményt elérő versenyző vagy csapat pedig egy meglepetés utazáson is részt vehet.

modern táncverseny
Szabadka
Ivan Sarić Műszaki Iskola

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.