Ugrás a tartalomra

Ezer gyerek ropja a szabadkai nemzetközi modern táncversenyen

2023.12.10
13:09
2023.12.10
17:08
Forrás
Pannon RTV
Szerbia mellett Észak-Macedóniából, Bosznia-Hercegovinából és Magyarországról is érkeztek csapatok a megmérettetésre. A szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskolában 26 táncklubból mintegy 1000 versenyző mutatta be tánctudását.

Kicsik és nagyok csapatban, valamint egyéniben is számos kategóriában mérték össze tánctudásukat a nemzetközi táncversenyen, Szabadkán. A szerbiai, boszniai és az észak-macedóniai versenyzőkön kívül a magyarországi Szolnokról is érkeztek táncosok.

Győrfi Dalma, a Dalma Dance Club Sportegyesület elnöke, Magyarország: „60 gyerekkel érkeztünk erre a versenyre, nagyon sok koreográfiával szóló, duó, trió, illetve csapat és formációkkal. Nagyon sok stílusban mazsorettbe, hip-hop kategóriában, show kategóriában, dance kategóriában, akrobatikus, illetve Fit Kid gyakorlatokkal.”

Pásztor Sonja csapatával szintén Magyarországról érkezett Szabadkára. A tánc hároméves kora óta része az életének, mint mondja egy-egy megmérettetés még inkább összekovácsolja a csapatot, valamint jó alkalom a barátkozásra is.

Pásztor Sonja, versenyző, Magyarország:
„ Kettő csapattal és egy trióval lépek fel, nagyon jó a hangulat, nagyon tetszik, nagyon tetszenek a díszletek, nagyon szép minden.
- Izgulsz?
- Nem, már nem szoktam, régebben nagyon sokat, de most már bennem van a rutin.”


Nikolina Vukmanov Šimokov 10 éve táncol, koreográfiájában a modern táncmozdulatokat szaltókkal és aerobik elemekkel kombinálta.

Nikolina Vukmanov Šimokov, versenyző, Szabadka:
„ A zenén keresztül olyasmit tudok kifejezni, amit szavakkal nem, és nagyon szeretem ezt a sportot, soha nem válnék meg tőle.
- Mit vársz a mai naptól?
- Arra számítok, hogy a legjobbat nyújtom és a barátaim is, de nekünk nem az a fontos, hogy milyen helyen végzünk, hanem, hogy jól érezzük magunkat.”

Aleksandra Knezić a rendezvény szervezője szerint annak ellenére, hogy első alkalommal szervezték meg a versenyt óriási volt az érdeklődés.

„Ez egy nagy nemzetközi táncverseny, a modern táncban, amelyen mintegy 1000 gyerek vesz részt, 26 klubból, és minden korosztályból. Este pedig egy gálaestet tartunk, ahol a gyerekek a fődíjért küzdenek, tehát ez egy szép összejövetel.”

A program végén a díjak és az érmek mellett a verseny minden résztvevője ajándékban is részesül, a legjobb eredményt elérő versenyző vagy csapat pedig egy meglepetés utazáson is részt vehet.

modern táncverseny
Szabadka
Ivan Sarić Műszaki Iskola

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.