Ugrás a tartalomra

Február 22-én mutatják be Lovas Ildikó új kötetét (videó)

2017.02.15
12:48
Provokál, elmélkedésre és önértelmezésre, önelemzésre is sarkall Lovas Ildikó írónő legújabb könyve, a Rózsaketrec
Provokál, elmélkedésre és önértelmezésre, önelemzésre is sarkall Lovas Ildikó írónő legújabb könyve, a Rózsaketrec. A kötet először is a szerző léttel kapcsolatos dilemmáit tárja az olvasó elé, másodsorban pedig olyan alapvető témákat érint, mint a család, az anyaszerep, férfi és nő kapcsolata, illetve a régmúlt és elmúlt Szabadka emlékei. Az első bemutatót február 22-én szervezik meg Újvidéken, majd március elején az író-olvasó találkozót Szabadkán is megtartják. Lovas Ildikó, írónő: „A tavalyi év végén jelent meg a Forum Könyvkiadónál a Rózsaketrec című prózakötet, ami egymásra épülő prózaszövegekből áll, mozaikszerűen regénnyé is áll össze, hogyha valaki úgy olvassa. Van egy ilyen lineáris és mélységi olvasata is. Brenner János a szerkesztője, Blaskó Árpád a grafikai szerkesztő és tördelő. Igyekeztünk egy olyan könyvet megcsinálni - mert a könyv mindig csapatmunka is, egy olyan könyvet a szövegekhez igazítva, a fotókhoz, mert fotók is vannak benne - ami felkeltheti a vajdasági magyar olvasók érdeklődését.”



Lovas Ildikó
Rózsaketrec

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.